Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Avtokozmetika.

Avtokozmetika.

Naj bo vaš avto brezhiben – operite in osvežite ga!

“Zdravje” svojega jeklenega konjička najbrž vzdržujete tako, da ga vozite na redne preglede in servise h mehaniku, kajne? Kako natančno pa skrbite za njegovo čistočo?

Čistoča je v avtomobilu skoraj tako pomembna kot to, da je avtomobil tehnično brezhiben. Ljudje, ki vozimo, namreč kar dobršen del svojega življenja preživimo za volanom, tudi v avtu pa je seveda izjemnega pomena, da je naša okolica čista. Umazan avto predstavlja neprijetnost na več ravneh – v umazanem okolju se namreč počutimo precej slabše kot v čistem, vdihavanje prahu in drugih drobnih delcev pa lahko negativno vpliva na dihalne poti in sproža avto ali alergije. Tega morda niste vedeli, a avtomobili imajo, prav tako kot ljudje, posebne pripomočke, namenjene prav njim, s katerimi vzdržujemo brezhiben videz avtomobila, imenuje pa se avtokozmetika.

S čistilcem odpihnite prah, listje …

Prvi korak na poti do čistega avtomobila je začetno pranje. Poleg tega, da poskrbite, da je v vaši garaži vsa avtokozmetika, ki jo potrebujete, je zelo pomembno tudi odstranjevanje velikih kosov suhe in druge umazanije. Povsem neučinkovito bo namreč, če boste na avtomobil, ki se ga držijo veliki kosi prahu, nanesli avtošampon. Uporabite manjši ali srednje velik visokotlačni čistilec, s katerim boste na hitro odstranili prah, zasušeno blato in listje. Ko to uredite, se lahko posvetite preostalemu čiščenju karoserije in obnavljanju zaščitne plasti voska.

Ne uporabljajte neprimernih pripomočkov

Marsikdo za čiščenje svojega avtomobila uporablja kar standardna čistila za dom, a to nikakor ni priporočljivo. Las si verjetno ne bi umili z detergentom za posodo, zakaj bi potem z njim umivali avtomobil?

Poskrbite, da boste imeli pravi avtošampon (beri: lahko z zaščitnim voskom ali brez), saj bo le tako vaš avto lahko brezhiben. Posebej za ta namen naj bo v uporabi tudi goba za pranje, saj lahko druga čistila, prisotna na gobi, poškodujejo barvo avtomobila in obratno – snovi, s katerimi čistijo avtomobil lahko škodijo čemu drugemu, kar bi še pomivali z isto gobo.

Dele avtomobila čistite po pravilnem vrstnem redu – če boste, na primer, kolesa s čistilom očistili pred karoserijo, bi čistilo lahko povzročilo poškodbe na nezaščiteni barvi.

Očistite zamegljene luči

Ta nasvet ni toliko namenjen videzu avtomobila, temveč predvsem varnosti.

Zamegljene avtomobilske luči namreč ne osvetljujejo ceste pred seboj, kot bi jo morale, poleg tega pa je avtomobil, ki ima umazane luči, veliko težje opaziti. A brez skrbi, vaše luči bodo s pomočjo preprostega trika kmalu spet svetile, kot je treba.

Zobno pasto nanesite na suho krpo, nato pa polirajte luč, dokler ne bo spet popolnoma čista. Očiščeno luč nato sperite z vodo in obrišite do suhega.

Avtokozmetika - čiščenje luči

Bodite pozorni na detajle

Pogosto so najmanjši in najtežje dostopni kotički prav tisti, v katerih se skrivajo najnevarnejše in najtežje dostopne klice in bakterije. Če niste pozorni na podrobnosti, boste v najboljšem primeru svojemu avtomobilu po nepotrebnem pridelali kakšno packo več, v najslabšem primeru pa bodo skrite bakterije izredno negativno vplivale na vaše zdravje.

Vedno preglejte, če so robovi šip na vašem avtomobilu čisti. Ta del avta namreč redno pregleduje le peščica voznikov, zato se lahko na njih nabere plesen. Strupene spore se lahko nahajajo tudi v klimi – reže klime in armaturno ploščo obrišite s čopičem, trdovratne madeže v plastični notranjosti avtomobila pa boste še najlaže očistili kar s staro zobno ščetko.

Očistite avtomobilska stekla

Verjamemo, da boste svojemu avtomobilu privoščili le najboljše čistilo za vetrobransko steklo. Ko že čistite vetrobransko in druga stekla, pa nikar ne pozabite očistiti predmeta, ki je namenjen čiščenju stekel – to so, seveda, avtomobilski brisalci.

Tudi ti so od časa do časa nujno potrebni čiščenja. Umazani brisalci bodo namreč vetrobranskemu steklu naredili mnogo več škode kot koristi, saj bodo umazanijo, namesto, da bi jo očistili s stekla, le potiskali iz enega na drug konec, kar pomeni, da boste imeli, ko boste brisalce vendarle izklopili, na vetrobranskem steklu eno samo packarijo – razmazane žuželke, prašne črte in podobno.

Avtokozmetika - čiščenje stekel

Poskrbite, da bo avto prijetno dišal

Zdaj, ko ste avtomobil dodobra očistili, morate poskrbeti še za zadnjo, a nikakor ne nepomembno podrobnost – svež vonj.

Avto ste med čiščenjem seveda dobro prezračili, zato v njem ne bi smelo biti vonja po hrani, tudi, če ste pred kratkim jedli med vožnjo, vendar nekateri vozniki želijo, da njihov jekleni konjiček ne diši le sveže in umito, temveč želijo imeti v svojem avtu točno določeno vonjavo, recimo po pomaranči.

Tudi takšnim voznikom lahko na pomoč priskočimo v spletni trgovini MojPaket – v naši ponudbi lahko namreč zagotovo najdete takšen osvežilec za avto, ki bo vaše vozilo spremenil v omamno dišečo oazo, ki je ne boste želeli zapustiti. Osvežilec za avto lahko pri nas kupite v obliki gela ali v tekoči obliki, odvisno od tega pač, kako intenziven vonj želite imeti v vašem avtomobilu in od tega, kam želite osvežilec postaviti. osvežilec za avto, ki ga dobite pri nas, lahko namreč postavite na tla avtomobila, lahko ga namestite na reže klime ali pa ga enostavno obesite na vzvratno ogledalo.

Če ste upoštevali vse naše nasvete, bi moral zdaj vaš jekleni konjiček kar sijati od čistoče. Ta prijeten občutek, da je vaš avtomobil brezhibno čist, lahko še naprej učinkovito vzdržujete z najrazličnejšimi izdelki – avtokozmetika -, ki jih po ugodnih cenah lahko dobite v spletni trgovini MojPaket.

Obiščite našo spletno stran in si oglejte našo ponudbo ter se odločite za izdelke, za katere menite, da vam bodo še najbolj pomagali pri čiščenju in ohranjanju čistoče vašega vozila. Če vam karkoli ni jasno, pa se nikar ne bojte stopiti v stik z nami – z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri najprimernejših izdelkov za vaše potrebe.

Napišite komentar...