Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Avtomat za kavo.

Avtomat za kavo.

Kupujete avtomat za kavo? Imamo ga za vas!

Mali gospodinjski aparati, ki nam pomagajo lajšati vsakdanja opravila, so na tržišču dandanes na voljo že v precej velikem številu. Eno izmed takšnih opravil je priprava kave, napitka, v katerem vsaj enkrat dnevno uživa večina Zemljanov, pa vendar postopka priprave ne obvladajo vsi, obstajajo pa tudi posamezniki, ki zanj enostavno nimajo časa.

Naprava, ki je namenjena tako prvim kot drugim, je kavni aparat.

Kavni aparati, ki obstajajo na tržišču, so različni, tako kot obstajajo različni uporabniki in uživalci kave, vsem pa je skupno, da vam olajšajo pripravo tega poživilnega napitka, brez katerega marsikdo danes ne zna več začeti svojega dne.

Nekateri kavni aparati, ki jih ponujamo v spletni trgovini MojPaket, so povsem avtomatski, medtem ko boste morali pri nekaterih vložiti še malce dela, da bi prišli do kave, spet tretji pa so pravzaprav zgolj električne “džezve”, v katerih kavo pripravite precej podobno kot na štedilniku, le da je postopek hitrejši in da ne med pripravo kave ne zasedete plošč na štedilniku. Nekaterih uporabnikom so ljubši kavni aparati, ki napitek pripravijo iz lončka, torej instantno različico, medtem ko si drugi takšne kave ne znajo predstavljati in raje pijejo pravo kavo, narejeno iz praženih in mletih kavnih zrn.

Kavni aparati pa niso edini pripomoček za pripravo jutranje kavice, ki jih ponujamo v spletni trgovini MojPaket. Pri nas dobite tudi mlinčke za kavo, da boste lahko svoja zrna zmleli kar sami in si tako zagotovili največjo možno svežino kave in s tem najbolj pristen okus.

Naj z vami delimo nekaj dobro varovanih skrivnosti, kako izboljšati kavo, ki jo pripravi vaš kavni avtomat, kako narediti popolno ledeno kavo za vroče poletne dni, kam z že uporabljenimi kavnimi zrni in še in še. Berite dalje ...

Avtomat za kavo - ponudba

Triki za pripravo najboljše kave

Odlična ledena kava: naj vaša ledena kava ne bo navadna razredčena kavna brozga. Če želite na vroče poletno jutro uživati v ledeni kavi, je najbolje, da jo pripravite že zvečer. Uporabite kavni aparat, s katerim ponavadi pripravite svojo najljubšo različico poživilnega napitka, nato pa jo čez noč postavite v hladilnik. Če kisline v kavi dražijo vaš občutljiv želodec, lahko poskusite s pripravo mrzle kave. Mleto kavo stresite v posodo, ki jo lahko neprodušno zaprete, in jo prelijte s hladno vodo. Posodo čez noč pustite na pultu, zjutraj pa jo le precedite in še dodatno ohladite s kockami ledu. Po želji dodajte mleko in kakšno kepico sladoleda. Prednost takšne kave je tudi v tem, da lahko hitro zadovoljite svojo potrebo po kofeinu, saj vam ni potrebno čakati, da se kava ohladi.

Porabite ostanke kave: Včasih se zgodi, da kave ne uspemo spiti do konca. Ostankov kave nikar ne zlivajte stran, temveč jo nalijte v modelčke za led in postavite v zamrzovalnik. Tako boste lahko naslednjič svojo ledeno kavo ohladili brez, da jo razredčite z vodo in s tem izgubite tisti pravi okus.

Porabite lahko tudi ostanke nih zrnkav: V procesu priprave kave nastane kar nekaj stranskih produktov, od katerih pa vam ni potrebno zavreči prav ničesar, niti že porabljenih kavnih zrn. Služijo vam lahko kot piling, ki bo nežno, a učinkovito odstranil odmrlo kožo z vašega obraza ali telesa, njihova uporabnost pa se tukaj ne konča. Ko se po sekljanju česna želite znebiti nadležnega vonja, dlani enostavno podrgnite s kavno usedlino in po nekaj minutah ne bodo imele več vonja po česnu. Kavna usedlina je uporabna tudi pri odstranjevanju neprijetnih vonjav iz hladilnika – skodelico, polno usedline enostavno postavite v hladilnik in teh težav ne boste imeli več.

Zrna prepražite kar sami: Kava, ki jo stresete v aparat za kavo, je pogosto že precej stara in zato ne sprosti tistega pravega okusa, ki bi ga kava morala sprostiti. Svežino vaših praženih kavnih zrn boste najlaže dosegli s tem, da boste zrna prepražili kar sami. Na internetu je ogromno ponudnikov nepraženih kavnih zrn – le izberite si tistega, ki vam najbolj odgovarja, nato pa zrna stresite v pekač in jih postavite v pečico, ki jo nastavite na najvišjo možno temperaturo. Kavna zrna, podobno kot pokovka, popokajo, ko so pripravljena, zato vas bo zvok, ki bo prihajal iz pečice, opozoril, kdaj bodo pripravljena.

Aktivirajte mliček: Če želite doseči maksimalno svežino kave, jo morate, kot omenjeno zgoraj, prepražiti kar sami, kar pomeni, da jo morate tudi zmleti. Mlinček za kavo, tako ročni kot baterijski ali električni, kakršnega po zelo ugodni ceni dobite v spletni trgovini MojPaket, vam bo pri tem prišel še kako prav.

Avtomat za kavo - mlinček

Pazite se zlikovcev: Kavo lahko uničite, še preden jo stresete v vaš kavni avtomat, če dopustite, da pride v stik s katerim izmed štirih “zlikovcev” – to so vročina, svetloba, vlaga in kisik. Pražena kavna zrna zato pred pripravo napitka shranjujte v neprodušno zaprti posodi v temnem, hladnem prostoru, če želite, da ohranijo svojo aromo in okus. Nekateri vam bodo morda svetovali, da kavo shranjujte v zamrzovalniku, vendar iz zgoraj navedenih razlogov tega nikar ne počnite.

Dodajte začimbe: če vam okus kave, kakršno pijete ponavadi, začenja presedati, ji lahko dodate nekatere začimbe in jo tako popestrite. Dobra izbira je mlet cimet, ki bo vašemu napitku dal prazničen pridih.

Poskrbite za čist kavni avtomat: Vaš avtomat za kavo, tako kot marsikatera druga naprava, potrebuje redno čiščenje. Do popolne čistoče si pomagajte z belim kisom, ki ga zmešajte z vodo in zaženite cikel za pripravo kave. Ponovite še nekajkrat, a samo z vodo, da se posoda dodobra splakne, sicer bo imela vaša naslednja kava okus po kisu.

Zdaj, ko ste oboroženi z vsemi triki, ki vam bodo pomagali do popolne skodelice, in veste celo, kaj narediti z ostanki, ki nastanejo pri pripravi vašega najljubšega poživila, potrebujete le še kvaliteten aparat za kavo, ki ne bo izničil vsega truda, ki ga boste vložili, še preden boste natresli kavo vanj – in takšen kvaliteten aparat za kavo lahko dobite prav pri nas, v spletni trgovini MojPaket.

Z veseljem bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja in vam pomagali izbrati avtomat za kavo, s katerim boste pripravili popoln napitek, ki vam bo ogrel dušo in poskrbel za porcijo energije, ki jo potrebujete, da začnete vaš dan. Pridite, pričakujemo vas!

Napišite komentar...