Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Gospodinjski aparati.

Gospodinjski aparati.

Po gospodinjske aparate v spletno trgovino MojPaket!

Načrtujete, da bi v kratkem prenovili ali posodobili svojo kuhinjo, pa ne veste, kam bi se odpravili po novo belo tehniko? Potrebujete nov pralni stroj, vas mikajo novi pomivalni stroji, morda pa se odločate, ali bi vam prišel prav sodobni ameriški hladilnik? Za popoln nakup vam nikakor ni potrebno zapustiti udobnega domačega naslanjača. Enostavno sedite za računalnik, obiščite spletno trgovino MojPaket in si priklikajte perfektne kuhinjske aparate še danes.

Pomivalni stroj vam bo olajšal življenje

Eden izmed gospodinjskih aparatov, ki jih lahko dobite pri nas, v spletni trgovini MojPaket, je stroj za pomivanje posode. V spletni trgovini MojPaket lahko dobite pomivalne stroje različnih proizvajalcev, kakršni so Gorenje, Electrolux, Körting, Indesit in AEG, ki so visoko energetsko učinkoviti in imajo dovršen sistem proti izlitju vode, ki prepreči, da bi v primeru kakršnih koli težav prihajalo do neljubih nezgod.

Pomivalni stroj morate, tako kot vsako drugo napravo, vsake toliko časa očistiti, da zmanjšate ali izničite možnosti za kakršne koli neprijetnosti. Pomivalni stroj lahko zelo hitro in enostavno temeljito očistite s pripomočkom, ki ga imate skoraj zagotovo v domači kuhinjski omarici, vendar ga večinoma uporabljate kot živilo – ta pripomoček je kis in močnejši, kot je, večji bo njegov čistilni učinek na notranjost pomivalnega stroja.

In kako se lotite čiščenja? Skodelico kisa enostavno zlijte v svoj pomivalni stroj, na dno, nato pa zaženite običajni cikel za pomivanje posode. Vaš stroj za pomivanje posode še nikoli ni bil tako čist in to se bo gotovo poznalo na vaši posodi, ki se bo po vsakem pomivanju naravnost bleščala. Pomivalni stroji so občutljivi na prekomerno obremenjevanje. V svoj stroj za pomivanje posode tako nikakor ne zlagajte več posode naenkrat, kot je predpisano v navodilih, saj bo tako posoda veliko slabše oprana, kot bi bila sicer, poleg tega pa lahko redno preobremenjevanje vodi v raznorazne težave, zaradi katerih boste morali svojo napravo zamenjati veliko prezgodaj.

Gospodinjski aparati - pomivalni stroj!

Nakup »običajnega« ali ameriškega hladilnika?

Naprave, ki so v vsakem stanovanju enostravno nepogrešljive in, ki jih prav tako lahko kupite v spletni trgovini MojPaket, so hladilniki. Ti so povzročili pravo revolucijo v prehranjevanju in pripravi živil, saj pred uvedbo hladilnikov ni bilo mogoče shranjevanje hrane, ki ni bila vložena, konzervirana ali kako drugače ohranjena. Prve naprave za hlajenje živil so bile preproste skrinje z ledom, ki so ga uvažali od daleč, saj večino leta ni bil prosto dostopen. Električnih hladilnikov tedaj še niso poznali, ko pa so se razširili po gospodinjstvih širom sveta, se je prehrana povsem spremenila.

Ameriški hladilnik je, kot že ime pove, pogruntavščina onstran luže, ki je posebej primerna za tiste, ki imajo velike družine in morajo prav zato v svoj hladilnik pospraviti velike količine hrane. ameriški hladilniki, ki jih z drugimi besedami imenujemo tudi »side by side« hladilniki, so večji od običajnih hladilnikov in imajo dvojna vrata za lažji dostop do živil.

Mnogokrat so kombinirani z zamrzovalnikom, kot smo tega vajeni pri naših, običajnih hladilnikih, vendar imajo ameriški hladilniki tudi svojevrstno posebnost, ki je naši hladilniki nimajo – v nekaterih je namreč vgrajena tudi naprava za izdelovanje ledu, drugače imenovano tudi ledomat, ki omogoča konstantno preskrbo z ledom za pijače, hlajenje poškodb ali kakršen koli drug namen.

Tako običajni kot ameriški hladilnik pa lahko postane prava zmešnjava, če se zlaganja živil vanj ne lotimo metodično in organizirano. Če v svojem hladilniku uporabljate košarice ali posode, nanje napišite, katera živila shranjujete v njih. Za vsa hitro pokvarljiva živila na embalažo napišite, kdaj ste jih odprli in jih čimprej tudi pojejte. Seznam takšnih živil prav tako napišite na list papirja, ki ga prilepite na vrata hladilnika. S tem boste poskrbeli, da boste imeli natančen pregled nad živili v hladilniku, kar bo preprečilo kvarjenje hrane.

Surovo meso shranjujte na najnižji polici hladilnika ali v predalu, da preprečite kapljanje po drugih živilih, ki morajo biti na hladnem.
Optimalno delovanje vašega hladilnika boste ohranjali, če boste napravo vsaj enkrat mesečno odmaknili od stene in posesali zadnjo stran, kjer se konstatno nabira prah. Vedno bodite previdni, da prenapolnjenost hladilnika ne pomeni, da ne morete popolnoma zapreti vrat. Odprta vrata namreč pri hladilniku pomenijo ogromne izgube energije, kar pomeni, da se hrana ne hladi, kot bi se morala, zato se lahko pokvari.

Gospodinjski aparati - ameriški hladilniki!

Pralni stroji za lažje, hitrejše in varčnejše pranje perila

V nekaterih gospodinjstvih je navada, da se celo pralni stroj in sušilni stroj nahajata v kuhinji, medtem ko je pri večini navada, da tovrstni stroji stojijo v kopalnici ali temu namenjenemu prostoru, kjer se izvaja tudi likanje in zlaganje oblačil.

Stroji za pranje perila se delijo na tiste, pri katerih se oblačila vanje zlagajo od spredaj, in na tiste, pri katerih perilo vanje zložimo z vrha. Vsak tip pralnega stroja ima svoje prednosti in slabosti, oboje pa vam ponujamo v spletni trgovini MojPaket.

Medtem ko imajo pralni stroji s polnjenjem od spredaj običajno večji boben in jih lahko v primeru prostorske stiske zložimo enega na drugega ali pa na pralni stroj postavimo sušilni stroj, so stroji za pranje perila, ki se polnijo od zgoraj, enostavnejši za uporabo in zavzamejo manj prostora.

Kot za vse omenjene gospodinjske naprave je potrebno tudi za pralni stroj pravilno skrbeti, če želimo, da bo še dolgo služil svojemu namenu. Predvsem bodite previdni, da ga ne napolnite preveč, saj bo to preobremenilo motor, posledica česar bi bila prav lahko okvara vašega pralnega stroja, ki vam bo prinesla dodatne, nepotrebne stroške, ki bi se jim lahko izognili, če bi perilo oprali večkrat. Ko bo perilo oprano, ga takoj odstranite iz pralnega stroja, saj lahko perilo, ki vlažno stoji v pralnem stroju, postane idealno gojišče za bakterije in plesen, ta pa lahko močno negativno vpliva na vaše zdravje. Uporabljajte le visoko kvalitetne detergente in mehčalce – morda se vam zdi, da boste z uporabo cenejših detergentov prihranili, vendar vam slabši detergenti lahko prinesejo okvaro pralnega stroja, s čimer  bo vaš strošek popravila mnogo višji kot strošek kvalitetnega detergenta.

Gospodinjski aparati - pralni stroj!

Če želite kupiti izdelek po nizki ceni, ki se bo vseeno ponašal z izjemno visoko kakovostjo in visoko energetsko učinkovitostjo, obiščite spletno trgovino MojPaket. Pri nas vas čakajo samo najboljši hladilniki, pomivalni stroji in druge naprave, ki omogočajo popolno skrb za dom in vaše bližnje. Privoščite si le najboljše in pridite v spletno trgovino MojPaket!

Napišite komentar...