Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Ideje za darila.

Ideje za darila.

Kako izbrati popolno darilo?

December je mesec številnih praznikov. Je mesec, ko marsikdo zjutraj vstane in ga prvič preseneti pogled na snežno odejo, ki je prekrila prostor pred hišo ali stanovanjem. Je mesec družinskih obiskov, veselja in prazničnega vzdušja. Je tudi mesec obdarovanja, mesec, ko si ljubezen in naklonjenost med drugim izkažemo tudi z večjimi ali manjšimi, cenejšimi ali tistimi bolj dragimi darilci.

Vendar želja po uresničevanju želja naših bližnjih velikokrat povzroča nemalo frustracij – ali bomo izbrali darilo, s katerim bo naš obdarovanec oziroma obdarovanka zadovoljna? Na spletni strani MojPaket.si smo vam pripravili nekaj nasvetov, s katerim bodo vaša darila vsako leto izvabila največje nasmeške.

Obdarovanca morate zelo dobro poznati

Ponavadi je tako, da ljudi, ki jih najbolje poznamo, najtežje obdarimo – tisti, ki jih dobro poznamo, so nam večinoma zelo blizu in jim resnično ne želimo kupiti napačnega darila. Vseeno je pomembno, da vemo, česa si naš obdarovanec želi. Ljubitelju kuhanja verjetno ne bomo kupili kompleta svedrov, temveč bomo to darilo raje nesli nekomu, ki rad dela z rokami.

Prav tako bomo izkoristili priložnost in velikemu ljubitelju kave namesto darilnega seta raje kupili aparat za pripravo kave, vakuumsko posodo za shranjevanje in paket kakšne posebne kave. Čeprav verjetno želite kupiti svojim bližnjim nekaj, kar je všeč vam, morate pri izbiri daril pozabiti na svoje želje in se osredotočiti predvsem na želje obdarovancev.

Ideje za darila - obdarovanec

Premislite, koliko denarja lahko zapravite

Svoje bližnje si želimo za praznike obdariti z vsem, česar si želijo, a za to pogosto nimamo dovolj denarja. Preden se odpravite po prazničnih nakupih, sedite in dobro premislite, koliko denarja lahko namenite za darila. Nikar ne pretiravajte – raje kot po dragih, neosebnih darilih raje posegajte po takšnih, za katere veste, da bodo prejemniku všeč in, da jih boste podarili iz srca.

Ko boste točno vedeli, koliko sredstev imate na voljo, se boste lahko odločili, v kakšnem cenovnem rangu bodo darila. Tako lahko za otroka kupite poceni sestavljanko ali veliko hišico za igranje, za odraslega pa stojalo za steklenice ali robotski sesalnik. Vse to je seveda na voljo v spletni trgovini MojPaket.si.

Trik za ugotavljanje želja

Verjetno vašega bodočega obdarovanca ali obdarovanke ne boste želeli neposredno vprašati, česa si želi za božič ali novo leto, saj ga želite presenetiti. Vedno je bolje, da ste okrog daril malce skrivnosti, saj bo zato užitek ob prejemu darila toliko večji. Seveda pa verjetno ne želite z vašim darilom popolnoma zgrešiti, saj hujšega od razočaranega pogleda na obrazu obdarovalca pač ni.

Vedno lahko za nasvet vprašate prijatelje, znance ali družino osebe, ki jo želite obdariti, a tu je potrebno paziti na dve stvari: katera od vprašanih oseb se lahko pred obdarovancem ali obdarovanko zagovori in tako pokvari vaše presenečenje, poleg tega pa ni nujno, da tisti, ki ga boste vprašali, dejansko ve, česa si obdarovanec želi.

Zato lahko pri poizvedovanju uporabite pretkan trik, ki vam bo pomagal izvedeti, kakšne so njegove ali njene želje. Trik je zelo preprost – recite enostavno: »Trikrat ugibaj, kaj ti bo prinesel Božiček.« Tako boste dobili seznam treh želja in lahko si boste izbrali darilo, ki bo ustrezalo vašemu finančnemu položaju.

Ideje za darila - trik, ponudba

Darilo ali darilni paket?

Za tiste, ki jih dobro poznamo in vemo, česa si želijo, se nam pri izbiri darila ni težko potruditi, čeprav kdaj pa kdaj to pomeni, da nam bo zaradi tega zmanjkalo časa za druga darila in bomo na izvirnost povsem pozabili. . Spletna trgovina MojPaket.si ima pestro izbiro daril, tako da boste lahko ob praznikih obdarili vse svoje bližnje.

Včasih, ko nam zmanjkuje časa, da bi si zamislili kakšno bolj originalno darilo, pač posežemo po darilnem paketu. Ti običajno vsebujejo kozmetiko ali pripomočke za nego telesa. A ni treba, da je očitno, da smo takšno darilo izbrali samo zato, ker nismo imeli boljše ideje. Paketu, ki ga kupite v spletni prodajalni MojPaket.si, zato dodajte še nekaj bolj osebnega. Ni treba, da je veliko – posvetilo, ki prejemniku želi obilo užitkov ob sproščanju, knjigo, ki jo bo prejemnik lahko bral v kopeli ... Možnosti je ogromno in običajno ne vzamejo veliko časa.

Ideje za darila - paket

Šaljivo ali resno darilo?

To, ali boste podarili »resno« darilo ali takšno, ob katerem se bo po prostoru razlegel smeh, je odvisno od odnosa, ki ga imate s prejemnikom darila. Šefu seveda ne morete kupiti seta posod s pripisom, da naj vam čimprej kaj skuha, lahko pa jo tako zagodete sestri, s katero se velikokrat pošalite – če si vaša sestra želi seta posod, potem pa še toliko bolje.

Najbolje je, če, tako kot v zgornjem primeru, združite uporabnost in šalo ter tako poskrbite za resnično nepozabno obdarovanje.

Nekaj, kar potrebuje, ali nekaj, kar hoče?

Včasih nas daje skušnjava, da bi svojim bližnjim kupili nekaj, za kar mislimo, da potrebujemo, pri tem pa se ne oziramo na to, ali si oseba tega predmeta tudi želi. Še posebej smo glede tega v skušnjavi pri naših lastnih otrocih. A ne pozabite, da je december čas razveseljevanja ljudi, ki jih imamo radi. Namesto, da otroku za praznike kupite oblačila, ki jih ne bo vesel, mu raje kupite nekaj, česar sicer ne potrebuje nujno, a si tega želi. To je lahko na primer igrača ali kaj podobnega.

Zdaj, ko ste dodobra opremljeni z nasveti in namigi, kako za vaše bližnje izbrati kar najboljše darilo, si poglejte ponudbo v spletni trgovini MojPaket.si in se odločite, s čim jih boste obdarili. Ne pozabite, da je za najbližje dobro le najboljše, a pri tem nikar ne posegajte pregloboko v vašo denarnico, če ta ni tako zelo polna. Veliko šteje to, da je darilo dano iz srca in da kupite nekaj, za kar veste, da si obdarovanec želi. In ne pozabite – poleg daril si vaši bližnji najbolj želijo tega, da bi z vami preživeli nekaj kakovostnih uric svojega časa. Ne pozabiti jim poleg daril nakloniti tudi vašo družbo.

Napišite komentar...