Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Kampiranje.

Kampiranje.

V hribe. Ob reke. Ali na morje z nami!

Medtem ko nekateri poletne dni radi preživljajo v hotelu ali v garsonjeri, kjer imajo na voljo vse pripomočke in udobje, ki so ga sicer deležni doma, je drugim ljubše, da v svoj kovček ali v nahrbtnik pospravijo le najnujnejše in se na dopust odpravijo kar s šotorom ali prikolico. Med Slovenci so posebej priljubljene destinacije za kampiranje obmorski kampi, hribi ter lokacije ob rekah ali jezerih, kamorkoli se odpravimo, pa potrebujemo nekaj pripomočkov, da vse poteka tako, kot mora.

Nekateri so na kampiranju prav zadovoljni, če jedo hrano, ki ne zahteva veliko priprave, drugi radi na dopustu jedo zunaj, spet tretji pa si kot doma radi hrano tudi na kampiranju pripravljajo sami. Takšni seveda potrebujejo plinski žar ali kakršen koli drug žar, na katerem lahko pečejo svoje najljubše kose mesa in zelenjavo.

Žar za pripravo dobrot

Kampiranje - žar!

Čeprav na tržišču obstaja kar nekaj žarov, ki za svoje delovanje uporabljajo različne vire energije, ima plinski žar kar nekaj prednosti pred žarom na oglje, ki je prav tako zelo popularen pri ljubiteljih žara. Žari na oglje so zelo umazani in zna se zgoditi, da boste ob peki kmalu imeli črne roke, če si boste brisali pot z obraza, pa bo črn tudi vaš obraz. Plinski žari prav tako, za razliko od žarov na oglje, ne proizvajajo pepela, zato gredo tudi tu točke za čistočo žaru na plin. Pri žaru na oglje je izjemno težko nadzirati temperaturo peke, zato obstaja večja možnost, da se vam kaj zažge, še posebej nevarno pa je v primeru, da maščoba na žaru zagori.

Plinski žar vam omogoča, da v tem primeru enostavno zaprete ventil in s tem preprečite hude poškodbe ali celo požar. Prednost, ki jo imajo plinski žari pred žari na oglje pa je tudi v tem, da se na slednjih hrana peče počasneje in boste tako na svoj obrok čakali dlje, medtem ko je na plinskem žaru hrana pripravljena zelo hitro.

Jasno je torej, da so plinski žari najboljša izbira. Po svojega pridite v spletno trgovino MojPaket.

Pri nas pa dobite tudi drugačno opremo za kampiranje, takšno, ki vam bo omogočila, da boste lahko brezskrbno posedali pred šotorom in uživali v dobrotah, ste jih spekli na svojem visoko kakovostnem plinskem žaru.

Stoli in mize za najudobnejše kampiranje

Stoli in mize za kampiranje so izdelani iz lahkih, a trpežnih materialov, zato jih lahko brez skrbi nesete s sabo. V večini primerov so mize in stoli za kampiranje celo zložljivi, kar pomeni, da jih lahko zlahka pospravite v nahrbtnik ali v avto in se odpeljete ali oditete dogodivščinam naproti.

NE SPREGLEJTE: Kako preživeti najboljše poletje doslej?

Stoli za kampiranje so zelo trpežni in običajno lahko prenesejo kar velike teže. Ob pravilni uporabi vam bodo služili mnoga leta, obstajajo pa določene stvari, ki jih s svojim zložljivim stolom za kampiranje nikakor ne bi smeli početi:

- Ne obremenjujte jih s preveliko težo. Na pripomočkih, ki so na takšen ali drugačen način namenjeni prenašanju določenih obremenitev, je ponavadi zapisano, kolikšna je maksimalna teža, s katero jih lahko še obremenimo, da se izognemo okvaram. Teh navodil se držite, če ugotovite, da ste za določen stol pretežki, pa si raje priskrbite močnejšega.

- Ne uporabljajte jih na neravni podlagi. Zavedamo se, da boste v naravi težko našli popolnoma ravna tla, na katera boste lahko postavili svoj stolček, in temu so, seveda, stoli tudi do neke mere prilagojeni, vendar jih vseeno ne postavljajte na kamne in podobno, saj zaradi neenakomernih obremenitev lahko pride do hitrejše obrabe stola.

Kako skrbeti za stolček za kampiranje?

Kampiranje - stol!

- Ne sedite na neraztegnjenem stolu. S stola, ki ni bil dodobra raztegnjen, lahko namreč grdo padete, lahko pa tudi resno poškodujete njegovo strukturo, zato se prepričajte, da je stol, na katerega nameravate sesti, popolnoma raztegnjen, preden to zares storite.

- Ne izpostavljajte jih sončnim žarkom. Resnično lepo je raztegniti stol ali ležalnik in uživati na poletnem soncu, vendar naj bo stol, ko ga ne uporabljate, pospravljen v senci. Sončni žarki namreč dolgoročno ne vplivajo dobro na skoraj noben material in tudi pri vašem stolu lahko, če bo dneve in dneve izpostavljen neposredni sončni svetlobi, ta povzroči bledenje in prehitro obrabo.

- Ne pustite, da se na njem nabirajo pesek, zemlja in druga umazanija. Stol, preden ga pospravite za daljše časovno obdobje, operite in obrišite do suhega, da ne pride do rjavenja.

Kako skrbeti za mizo za kampiranje?

Tako kot stolčki tudi mize za kampiranje potrebujejo nekaj nege in pravilnega ravnanja, da z vami ostanejo čimdlje. Mize, ki jih dobite v spletni trgovini MojPaket, so zelo kvalitetne, vendar jim lahko takole še podaljšate življenjsko dobo:

- Mizo shranjujte na suhem in na varnem pred sončnimi žarki. Najbolje je, da svojo mizico shranite notri, v garaži ali kleti, če veste, da se tam ne zadržuje vlaga.

- Ko jo shranite, naj bo zložena. Ne obremenjujte zatičev ki mizo držijo v raztegnjenem položaju, če to ni potrebno. Miza naj bo zložena, raztegnite pa jo zgolj takrat, ko jo potrebujete.

Kampiranje - miza!

- Položite jo na mehko podlago. Obstaja možnost, da boste mizo naslonili na steno, ko je ne boste potrebovali. Naj bo rob, na katerem stoji miza, na preprogi ali na drugi mehki podlagi, da ne pride do prask in poškodb po nepotrebnem.

- Mizo vedno prekrijte. Če želite, da vaša miza za kampiranje dolgo ohrani svoj videz, jo med uporabo prekrijte s prtom, da je ponesreči ne opraskate s priborom. Pokrita pa naj bo tudi takrat, ko je ne potrebujete, saj bo tako ostala čista, na njej pa se ne bo nabral prah in ostala nesnaga, zato je ne bo potrebno temeljito očistiti, preden jo naslednjič uporabite.

- Vseeno pa skrbite za čistočo vaše mize. Madeže sproti očistite, saj jih bo kasneje, ko se bodo zasušili, težko odstraniti, prav tako pa mizo, preden jo pospravite za dalj časa, zdrgnite s krpo, namočeno v mlačno vodo, v katero ste dodali malo čistilnega sredstva, nato pa jo obrišite do suhega.

Spletna trgovina MojPaket ima vse, kar potrebujete, da vam bo na kampiranju čim bolj udobno in prijetno. Obiščite nas in si izberite opremo po svojem okusu. Nad kvaliteto naših izdelkov boste enostavno navdušeni.

Napišite komentar...