Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Klimatske naprave.

Klimatske naprave.

Ohladite se - klimatske naprave so vam v pomoč!

Se ob misli na poletje in vročino, ki jo poletje prinese s seboj, odločate za nakup klimatske naprave? Vas skrbi, da bodo poletni meseci vroči, vi pa ste brez možnosti, da se ohladite? Potisnite vse skrbi na stran in kliknite na spletno trgovino MojPaket ter si zagotovite kar najboljše produkte za vaš dom.

Klimatska naprava – zakaj se odločiti za nakup?

Klimatska naprava je včasih veljala za eno tistih luksuznih dobrin, ki so si jih lahko privoščili zgolj bogati ljudje. Danes, ko so cene tovrstnih tehnološko dovršenih naprav padle, so klime postale pomemben del opreme v stanovanju, brez katerega si enostavno ne moremo več predstavljati življenja v vročih poletnih mesecih.

Klimatske naprave - ponudba!

Klimatske naprave so dobre za zdravje.

Danes se v poletnih dneh temperature dvigajo visoko in še višje nad mejo še znosnega, čemur pa človeško telo včasih enostavno ni kos, zato potrebujemo napravo, ki nam bo poleti pomagala vzdrževati normalno temperaturo v stanovanju, ravno tako, kot si pozimi enostavno ne predstavljamo, da ne bi imeli radiatorjev ali drugih sredstev za ogrevanje.

Poletna vročina lahko pri tistih posameznikih, ki so občutljivi na visoke temperature, povzroči vse vrste zdravstvenih težav, ki lahko resno ogrozijo njihova življenja. Ti ljudje lahko doživijo marsikaj, na primer udar vročinske kapi, ko se telesna temperatura dvigne nad 40 stopinj Celzija ali katero izmed drugih zdravstvenih težav, povezanih z vročino, kot so:

- vročinski izpuščaji, ki nastanejo, ko se znojnice oziroma pore, skozi katere se ljudje znojimo in tako uravnavamo svojo telesno temperaturo, zamašijo in ne morejo več izločati znoja,

- omedlevanje zaradi vročine, ko se zaradi visokih temperatur žile v telesu razširijo in sila težnosti povzroči, da vsa kri steče v spodnji del telesa,

- izčrpanost zaradi vročine, ko se oseba giblje v prostoru, kjer so temperature izredno visoke, pri tem pa seveda izgublja tekočino, ki je ne nadomešča s pitjem vode,

- zatekanje rok in nog, ki je posledica dolgega stanja ali sedenja v vročini.

Za vse omenjene težave so še posebej dovzetni starostinki in majhni otroci, lahko pa ti problemi seveda prizadanejo tudi osebe v popolni fizični kondiciji. Vsem tem težavam z zdravjem se je sicer mogoče izogniti, vendar le, če se hkrati izognete tudi skoraj vsem aktivnostim, ki jih sicer izvajate podnevi. Ker je to seveda zelo nepraktično, si lahko tegobe, povezane z vročino, lajšate s klimatsko napravo.

Klimatske naprave - Tectro, Panasonic, Daikin!

Različne vrste klimatskih naprav

Tako, kot to velja za mnoge izdelke na tržišču, je tudi za klimatske naprave že v navadi, da jih je mogoče dobiti v najrazličnejših različicah, glede na to, koliko smo pripravljeni zanje ponuditi, in glede na to, kaj od naše naprave za hlajenje zraka sploh želimo.

Najosnovnejša delitev med klimatskimi napravami so prenosne in fiksne klime. Medtem ko lahko prvo po končani sezoni hlajenja enostavno odnesete (oziroma odpeljete, saj so prenosne klime večinoma na kolesih) v nek drug prostor, kjer bo na varnem in skrita pred pogledi, druga vse leto ostaja tam, kjer ste jo namestili.

To lahko povzroči nekaj neprijetnosti, še posebej, če vam pogleda na vašo klimatsko napravo posebej ne ugaja. V tem primeru lahko napravo vgradite v omarico, vendar boste v tem primeru morali še bolj paziti na nabiranje prahu, predvsem pa morajo biti vrata omarice nujno odprta, kadar je naprava v stanju delovanja.

Različne klime imajo, seveda, različne funkcije. Tako obstajajo naprave, ki poskrbijo, da vaš zrak ne bo samo ohlajen, temveč tudi očiščen in brez vseh neprijetnih vonjav, virusov, bakterij in celo alergenov, preden bo prišel v vaša pljuča. Obstajajo tudi naprave za hlajenje zraka, ki se bodo po električnem izpadu same ponovno zagnale in nadaljevale svoje delo, kjer ga je prekinil izpad elektrike. Morda pa potrebujete napravo, ki je v svojem delovanju izredno tiha in vam bo omogočila, da se boste kljub z delovanju naprave lahko v miru naspali, ali pa napravo, ki se bo po uporabi očistila kar sama.

V spletni trgovini MojPaket ponujamo tudi klimatske naprave, ki jih je mogoče upravljati s pomočjo pametnega telefona ali preko tablice. Pri nas lahko namreč dobite poleg klimatske naprave tudi WI-FI vmesnik, ki vam omogočil povezovanje klimatske naprave s tablico ali telefonom. Klimatsko napravo boste tako lahko upravljali na daljavo, kar vam bo prišlo še posebej prav, če se boste vračali z dolge, vroče poti in boste želeli, da je vaše stanovanje ohlajeno na prijetnejšo temperaturo, ko se vrnete domov.

Klimatske naprave - prenosna!

Ali ste vedeli, da klimatske naprave lahko tudi ogrevajo?

Prav ste prebrali. Čeprav ste morda do danes mislili, da je klimatska naprava namenjena zgolj hlajenju stanovanja v vročih poletnih mesecih, pozimi pa je povsem neuporabna, temu nikakor ni tako. Klimatske naprave namreč lahko opravljajo tudi funkcijo ogrevanja prostora. Pri tem se uporabljajo povsem enaki mehanizmi kot pri hlajenju, le da proces gretja poteka v ravno obratnem vrstnem redu kot proces hlajenja.

Konec sezone! Kaj pa zdaj?

Da si zagotovite, da bo vaša klimatska naprava tudi ob naslednjem vročinskem valu delovala, kot mora, boste morali nekaj malega postoriti, vendar boste kaj kmalu ugotovili, da se izplača.

Pazite, da se na vaši klimatski napravi ne nabira prah, saj ta lahko zamaši reže in povzroča oslabljeno delovanje, poleg tega pa zaprašena naprava za ohlajevanje zraka pošilja prah tudi v prostor, kar lahko pri ljudeh, ki se v tem prostoru nahajajo, povzroča težave z dihali. Ko vidite, da se na klimatski napravi začenja nabirati prah, jo nežno obrišite z antistatično krpo. Še posebej bodite previdni pri režah, a tudi od tam poskusite odstraniti čimveč prahu.

Notranjost lahko deloma očistite tako, da s sesalnikom z nastavkom krtačko posesate reže. Naprave nikar ne razdirajte, posebej, če je ta še pod garancijo, saj lahko s tem naredite veliko več škode kot koristi! Če menite, da je z vašo klimatsko napravo nekaj narobe, obvezno pokličite strokovnjaka, ki bo opravil pregled in po potrebi odpravil težavo, vaši klimatski napravi pa ne bodo škodili niti pregledi kar tako. Prah redno odstranjujte tudi v času, ko vaše naprave ne uporabljate.

Zdaj ste opremljeni z vsemi potrebnimi informacijami, ki jih potrebujete za nakup naprave za hlajenje zraka, ki bo kar najbolje zadovoljila vse vaše želje in potrebe. Zaslužite si le najboljše, to pa lahko dobite v trgovini MojPaket. Pridite in se prepričajte!

Napišite komentar...