Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Konzerviranje živil.

Konzerviranje živil.

Konzerviranje živil bo sedaj prava mala mal’ca!

Dandanes smo navajeni, da si lahko kadar koli zaželimo svežega sadja ali zelenjave, celo takrat, ko ni sezone. Pridelki, ki pri nas v določenem letnem času ne rastejo, običajno pripotujejo iz drugih držav, ta pot pa je dolga in zato sadje in zelenjava, ki nista lokalno pridelana, običajno nista več najbolj sveža, ko najdeta svojo pot v naše domove, poleg tega pa so pridelki mnogokrat obdelani z umetnimi snovmi, da ohranijo videz sveže obranega sadja in zelenjave.

Konzerviranje živil doma vam omogoča največji nadzor nad snovmi v vaši hrani, poleg tega pa boste lahko živilo konzervirali takrat, ko bo najbolj sveže in s tem ohranili največ hranilnih snovi. Dodatna prednost je, da boste imeli pri roki vedno prav tista živila, ki si jih boste zaželeli, ne glede na letni čas.

Pri konzerviranju živil vam bodo pomagali kozarci za vlaganje, kakršne dobite v spletni trgovini MojPaket. Na voljo so v različnih velikostih, v paketih pa jih je različno število, glede na to, kaj potrebujete.

Kozarci, ki jih imamo v naši ponudbi, so dobavljivi skupaj s pokrovčki za kozarce ali brez njih. Tako vam, v primeru, da potrebujete samo kozarce ali samo pokrovčke, ne bo potrebno kupovati dvojno.

Kozarci za vlaganje so resnično vsestransko uporabni. Eden izmed mnogih primerov, kako jih lahko uporabimo, je tudi vkuhavanje marmelade. S spletno trgovino MojPaket bo priprava marmelade nadvse enostavna, saj imamo vse, kar potrebujete.

Upoštevajte še nekaj naših nasvetov, da bo vaša marmelada res odlična ...

Konzerviranje oz. vlaganje živil - ponudba!

Nasveti za kuhanje najboljše marmelade:

- Uporabite malce nezrelo sadje, ki naj bo čim bolj sveže nabrano. Operite ga in ga dobro osušite.

- Sadje, kot so jagode in maline, preden začnete s kuhanjem, izmenjaje natresite v kozarec skupaj s sladkorjem in ga tako pustite stati nekaj ur. Ribez, češnje, slive in podobno pa morate pred začetkom priprave marmelade malce pokuhati s sladkorjem.

- Bodite pozorni na gostoto marmelade in jo med kuhanjem redno preverjajte. Malce jo pomešajte s kuhalnico, nato pa to podržite nad posodo. Če marmelada takoj steče s kuhalnice in nasploh opazite, da je zelo redka in tekoča, jo boste morali še nekaj časa pustiti, da se kuha. Če »obvisi« na kuhalnici in šele po nekaj časa pade nazaj v posodo, je zelo verjetno že gotova ali pa potrebuje še zelo malo časa.

- Izvedite test s hladnimi krožniki, tako, da nekaj manjših krožnikov, preden boste začeli s kuhanjem, postavite v zamrzovalnik. Ko menite, da je vaša marmelada že skoraj gotova, je za čajno žličko kanite na krožnik. Po minuti ali dveh se kupčka marmelade rahlo dotaknite s prstom. Če se je na marmeladi naredil tanek film, to pomeni, da je verjetno že kuhana.

Kako še porabiti kozarce za vlaganje:

Kozarci za vlaganje so zelo priročni za vlaganje zelenjave ali drugih živil ali za kuhanje marmelad ali ajvarja, lahko pa postanejo tudi odličen pripomoček v kuhinji, če v njej ne želite imeti plastike.

V kozarce za vlaganje lahko natresete oreške, moko, testenine, kavo, sol, sladkor, na kozarce nalepite lepe nalepke, s katerimi označite njegovo vsebino, jih zložite na pult in že ste vsa svoja sipka živila pospravili in organizirali na način, ki je pregleden in estetsko zadovoljiv.

Kozarec za vlaganje lahko služi tudi kot način, da si v službo ali v šolo prinesete malico v obliki okusne solate ali smoothieja. V prvem primeru boste potrebovali še vilico, v drugem pa slamico.

Lahko pa jih porabite še na en način: kozarci za vlaganje so odličen medij za podarjanje prav posebnih rojstnodnevnih ali prazničnih daril. V tem primeru se povsem dobro, če ne celo še bolje, obnesejo tudi steklenice za vlaganje, ki jih, prav tako kot kozarce za vlaganje, dobite v spletni trgovini MojPaket.

Konzerviranje oz. vlaganje živil - kozarci!

Nad darilom, pri katerem vam bodo prišli prav naši kozarci za vlaganje, bodo še posebej navdušeni ljubitelji peke. Res je, ko pravijo, da so doma narejena darila , podarjena iz srca, a to še ne pomeni, da morate v njih vložiti veliko časa in denarja, kar v tem primeru nikakor ne bo potrebno. Vse sestavine verjetno že imate doma, izdelava pa vam bo vzela približno pol ure. Na spletu poiščite recept za enostavne piškote in ga prepišite na voščilnico. Vse suhe sestavine, kot sta moka in sladkor, po plasteh natrosite v kozarec in ga dobro zaprite. Na kozarec z okrasnim trakom privežite še kuhalnico in modelček za piškote. Takšnemu darilu se ne bo mogel upreti prav nihče.

Kozarci za vlaganje so uporabni tudi za pospravljanje suhega sadja, ki ste ga izdelali s svojim sušilnikom sadja!

Sušilnik

Sušilnik sadja vam bo pomagal pri pripravi slastnega sadnega čipsa – posebej okusna sta bananin in jabolčni čips.

Kako torej pripraviti najboljši sadni čips na svetu? Potrebovali boste elektriko, sušilnik sadja in, seveda, sadje. Tega narežite na tanke rezine – pazite, da rezine ne bodo pretanke, saj se ne bodo izsušile tako, kot je treba, ne smejo pa biti niti pretanke, saj bodo v tem primeru kar izginile, če jih boste poskusili izsušiti. Velik delež namreč pri zgradbi skoraj vsega sadja predstavlja voda, sušilnik pa deluje tako, da, kot pove njegovo ime, sadje izsuši, torej, da iz njega “potegne” vso vlago.

Nikar ne pričakujte, da bo sušilnik oziroma dehidrator sadja, kot ga nekateri imenujejo, svojo nalogo opravil v kratkem času – sadje se namreč, da dosežemo tisto hrustljavost oziroma upogljivost, ki jo ima kupljeno suho sadje, lahko suši kar od osem do dvanajst ur.

Idealna temperatura za sušenje sadja je okrog 135 stopinj Celzija, če pa želite proces sušenja nekoliko skrajšati, za prvi dve uri nastavite sušilnik na 145 stopinj Celzija.

Konzerviranje oz. vlaganje živil - suho sadje!

Sušilnik sadja pa ni uporaben samo za sušenje sadja – z njim namreč lahko dehidrirate tudi zelenjavo, če jo želite dalj časa ohraniti užitno. Odlično se obnese dehidriranje paradižnika, le dobro ga nasolite, preden ga postavite v dehidrator, v sušilniku pa lahko sušite tudi korenček, olive, zelišča, kot je meta … itd.

Če torej kupujete steklenice za vlaganje, kozarce za vlaganje, najrazličnejše naprave za dehidracijo živil ali pa vam do popolne ozimnice manjkajo le še pokrovčki za kozarce, smo v spletni trgovini MojPaket dovolj založeni, da bomo zadovoljili prav vse vaše potrebe.

Pokličite nas ali pa obiščite naši spletno stran in si oglejte našo nadvse pestro ponudbo. Prepričali se boste, da se na nas lahko zanesete, saj ponujamo kvalitetne izdelke po ceni, ki je pogosto precej nižja od cen, ki jih imajo konkurenti.

Napišite komentar...