Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Kvalitetna mačja hrana.

Kvalitetna mačja hrana.

Mačke so edinstvene, zato si zaslužijo najboljše!

Mačke so znane po svoji edinstveni naravi, ki nas lahko popolnoma očara: so skrivnostne, neodvisne, pozorne, čustvene, prilagodljive, gibke lovke.  Za njih pregovorno velja, da imajo devet življenj - a v resnici imajo zgolj enega in da bo le-to čim manj stresno in dolgo, je potrebno našim mačkam ponuditi popolno in ustrezno prehrano. V naravi so mačke plenilci in domače mačke so ohranile kar nekaj lastnosti, ki so sicer značilne za njihove divje sorodnice, kar se še posebej izraža v njihovih prehranskih potrebah.

Mačke – za razliko od psov – rade pojedo več manjših obrokov dnevno, zato je suha, briketirana hrana najboljša izbira za njih. Brikete lahko pustimo v posodici cel dan, mačke pa lahko uživajo v grižljajih briketov, kadar želijo.

Posodico z briketi jim lahko tudi skrijemo in tako še dodano spodbudimo njihov lovski nagon.

Kvalitetna mačja hrana - ponudba!

Posebnosti, ki jih ima mačja hrana ...

Ena od značilnosti mačk je tudi njihova presnova, saj imajo zelo visoko potrebo po specifično izbranih beljakovinah, aminokislinah, maščobah, esencialnih maščobnih kislinah in vitaminih, ne potrebujejo pa veliko ogljikovih hidratov.

Mačke so obvezni mesojedi, kar pomeni, da morajo osnovna hranila izhajati iz živalskih virov. Samo za primerjavo – mačji mladiči potrebujejo približno 66% več beljakovin, odrasle mačke pa 44% več beljakovin, kot psi. Mačje telo črpa energijo iz beljakovin, zato je skrbno izbran vir živalskih beljakovin najpomembnejša lastnost kvalitetne mačje hrane.

PREBERITE ŠE: Kaj mora vsebovati kvalitetna pasja hrana?

Kot mačji skrbnik ste verjetno tudi zasledili, da vsaka visoko kakovostna hrana za mačke vsebuje dodan tavrin – aminokislino, ki je prisotna v mesu. Tavrina mačke ne morajo proizvesti, zato ga morajo nujno dobiti s hrano, njegovo pomanjkanje pa pri njih povzroči obolenja srca in vida, ki lahko vodi tudi v slepoto. Zato tudi ne gre zamenjati hrane psov in mačk.

Pomembno je tudi, da hrana za mačke vsebuje dodane vitamine A, D in B3, saj opravljajo vitalne funkcije v njihovem organizmu. Skozi razvoj so mačke zaradi prehrane, ki temelji na mesu, izgubile sposobnost, da bi same proizvedle vitamin A iz rastlinskih virov, kot je na primer beta karoten ali vitamin D iz sončne svetlobe.

Je vaša mačka notranja, zunanja, dolgodlaka, sterilizirana?

Vsi ti faktorji vplivajo tudi na izbiro najprimernejše hrane za vašo mačko. Mačji mladiči do dopolnjenega enega leta potrebujejo hrano, namenjeno mladičkom, ki mora biti sestavljena iz kakovostnega vira svežega mesa ter vsebovati specifična hranila za razvoj močnega imunskega sistema, možgan, vida in zdravo rast.

Kvalitetna mačja hrana - mlada muca!

Hrana za mačje mladiče Cat Chow je bogata s piščančjim mesom, ki nudi bogat vir beljakovin, posebna kombinacija izbranih zelišč in zelenjave pa zagotavlja vse nujno potrebne hranilne snovi. Obogatena je z maščobnimi kislinami DHA, ki so izrednega pomena za optimalen razvoj možganov in vida ter vitaminom E, ki v telesu deluje kot antioksidant in pomaga pri razvoju močnega imunskega sistema.

Če želite svojemu mačjemu mladiču najboljše, mu ponudite hrano Pro Plan za mačje mladiče, saj poleg skrbne sestave prilagojene za zdravo rast vsebuje tudi posebno patentirano formulo OPTISTART. Ta temelji na dodatku izvlečka kravjega mleziva (kolostrum), ki je bogato z rastnimi faktorji, prebiotiki in protitelesi, ki dokazano okrepijo imunski sistem muckov in jim tako pomaga, da v najbolj kritičnem obdobju rasti – ko se odvajajo od mleka – postanejo bolj odporni proti virusom in bakterijam.

Odrasle mačke potrebujejo drugačno prehrano. Pomembno je, da je hrana okusna, saj so mačke znane po svoji izbirčnosti, še bolj kot to, pa je ključnega pomena njena sestava. Mnoge mačke z leti prizadene obolenje ledvic, zato je skrb za ta vitalni organ nujna skozi njihovo celotno obdobje odraslosti.

Vse hrane za odrasle mačke Pro Plan zato vsebujejo patentirano OPTIRENAL formulo, ki združuje antioksidante, maščobne kisline omega tri in arginin, ki skupaj vplivajo na varovanje zdravja ledvic. Poleg tega hrano odlikuje visoka vsebnost beljakovin, ki je potrebna za ohranjanje mišične mase in dobre kondicije, vitamine, ki krepijo imunski sistem in skrbijo za sijočo dlako ter minerale, ki ob grizljanju preprečujejo nalaganje zobnih oblog.

Dolgodlake mačke pogosto trpijo tudi zaradi nastajanje dlačnih kepic v prebavilih, kar lahko privede tudi do bruhanja. Da se temu izognemo, jim ponudimo hrano, ki bo uravnavala sprotno izločanje dlak iz prebavnega trakta, da do nastanka kepic sploh ne bo prišlo.Hrana Cat Chow Hairball v ta namen vsebuje več zdravih vlaknin, ki pomagajo k pravilnemu delovanju prebavnega trakta in s tem sprotnem odstranjevanju dlak in prebavil.

Kvalitetna mačja hrana - dolga dlaka!

Sterilizirane mačke so spet zgodba zase – za njih je značilno, da se včasih nekoliko polenijo, upočasni se njihova presnova in so bolj nagnjene k obolenjem spodnjega dela sečil. V ta namen moramo steriliziranim mačkam in kastriranim mačkonom ponuditi posebno hrano. Hrana Cat Chow Urinary vsebuje posebno formulo za vzdrževanje optimalnega pH urina in s tem preprečuje nastanek sečnih kamnov. Hrana Pro Plan Sterilised pa je posebej formulirana tako, da vsebuje uravnoteženo kombinacijo hranil, ki preprečuje nastanek obolenj spodnjega dela sečil in zaradi svoje visoke vsebnosti beljakovin in nizke vsebnosti maščob pomaga pri ohranjanju zdrave telesne teže.

Za občutljive muce pa je na voljo hrana Cat Chow Sensitive, ki je posebej zasnovana da zadovolji potrebe občutljivih mačk z visoko prebavljivo formulo, ki vsebuje kakovostne beljakovine, vitamine in esencialne maščobne kisline omega 3 in omega 6, ki skrbijo za zdravo in sijočo dlako. Zares izbirčne mačke pa se nikakor ne bodo mogle upreti hrani Pro Plan Delicate, ki bo premamila še najizbirčnejše med mačkami. Poleg tega zaradi posebej izbranih virov beljakovin ne izzove netolerance oziroma alergije na hrano.  

Sedaj, ko veste kaj je najboljše za vašo mačko, ji to lahko tudi ponudite - preverite ponudbo mačje hrane na naši spletni strani in vaši mački ponudite le najboljše, ker si to tudi zasluži!

Napišite komentar...