Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Kvalitetna pasja hrana.

Kvalitetna pasja hrana.

Ker želite najboljše za vašega psa!

Ali ste se izgubili v poplavi informacij katera pasja hrana je kvalitetna, zdrava in res dobra za vašega psa? Želite svojemu psu ponuditi kakovostno pasjo hrano in vam je pomembno, da je le-ta tudi cenovno sprejemljiva? Potem si si v naši spletni trgovini oglejte ponudbo premium suhe pasje hrane Purina Dog Chow, ki nudi tako hrano za mladiče, kot za odrasle pse, pokriva pa tudi posebne prehranske potrebe psov.

Kaj mora vsebovati kvalitetna pasja hrana?

Da svojemu štirinožnemu prijatelju ponudimo res najbolje, mu moramo poleg okusnega obroka, ki ga z veseljem poje, ponuditi pasjo hrano, ki bo zadovoljila vse njegove osnovne potrebe...

Psi se med sabo razlikujejo – mladiči potrebujejo drugačno hrano kot odrasli, majhni psi, drugačno hrano kot veliki. Potem so tu še aktivni psi, za katere je primerna energetsko bolj bogata pasja hrana in psi s posebnimi potrebami, ki zaradi alergije ali preobčutljivosti na določena hranila potrebujejo posebno hrano. Vse to nudi pasja hrana Dog Chow.

Meso, ki se uporablja v hrani Dog Chow je sveže in ni predelano v mesno moko, predstavlja pa nujen vir beljakovin v prehrani psa. Za ohranjanje primerne telesne kondicije je vsebnost kakovostnih beljakovin zelo pomembna. Beljakovine v največji meri najdemo v živilih živalskega izvora, ki jih psi kot mesojedci, v prehrani potrebujejo.

Vir beljakovin v hrani predstavljajo tudi rastlinske komponente, na primer riževe beljakovine. Osnovna naloga beljakovin je torej, da gradijo mišično tkivo, ni pa edina. Beljakovine so pomembne za ohranjanje zdrave kože in dlake (dlaka je namreč sestavljena iz 95 % beljakovin) in tvorjenje  protiteles, ki sestavljajo imunski sistem.  Pri izdelavi hrane Dog Chow se uporablja najkakovostnejše meso piščanca, purana, jagnjetine ali lososa v kombinaciji z rižem, ki predstavlja bogat vir vlaknin, energije in je hkrati tudi hipoalergen.

Pasja hrana

Vse hrane vsebujejo tudi dodana vitamina E in C, ki sta močna antioksidanta...

Ti pomagajo telesu v boju proti prostim radikalom, ki sicer škodujejo molekulam v telesu. Prosti radikali so vpleteni v vrsto bolezenskih stanj v organizmu, kot na primer vnetje sklepov, rakava obolenja, sladkorna bolezen, slabljenje vida, slabljenje možganskih funkcij in obolenja jeter.

Antioksidanti, ki jih psi dobijo s hrano, spremenijo proste radikale v nereaktivne molekule in te ne morejo več škodovati molekulam. Pomagajo tudi belim krvničkam, ki so osnovne celice imunskega sistema, in tako krepijo delovanje telesne obrambe. Poleg tega sta vitamin E in C tudi naravna konzervansa in ohranjata svežino hrane ter dober okus, tako da hrana ne potrebuje in ne vsebuje umetnih konzervansov, bravil ali drugih aditivov.

Dodatek cikorije in pesine pulpe v hrani Dog Chow predstavlja naraven prebiotik, ki varuje zdravje prebavil vašega psa. Prebiotiki so hranilo za zdrave črevesne bakterije, ki so v telesu nujne ne samo za zdravo prebavo, ampak sestavljajo tudi naravno obrambo prebavil, ki preprečuje škodljivim mikroorganizmom (virusom, bakterijam) da bi preko prebavil prešle v krvni obtok.

Zato je zdravje prebavil psa bistveno pomembnejše, kot si marsikateri lastnik misli. V prebavilih se namreč nahaja kar 70% vseh celic, ki gradijo imunski sistem. Poleg tega v prebavilih poteka prebava in vsrkavanje hranilnih snovi iz hrane in če boste svojemu ljubljencu ponudili kvalitetno pasjo hrano, ki je visoko prebavljiva, ne bo to dobra novica samo za zdravje in dobro počutje vašega psa, ampak tudi za vašo denarnico – takšne hrane pes namreč poje količinsko manj, saj prej zadovolji svoje potrebe po hranilih.

Ali vaš pes potrebuje posebno pasjo hrano?

Vedno več je lastnikov, ki se znajdejo v stiski, saj njihov pes bodisi zaradi alergije ali zaradi preobčutljivosti ne sme uživati določenih hranil.

Takšni psi imajo pogosto težave s kožo in dlako, saj se kot odziv na neželeno sestavino v hrani pojavi vnetje kože, ki je zelo neprijetno in srbeče. Psi se zaradi srbečice veliko praskajo, posledično jim izpade dlaka, koža pa postane suha in prhljajasta.

Težave se lahko kažejo tudi v delovanju prebavil – lastniki pri psu opazijo mehkejše blato, napihnjenost, s tem pa tudi hujšanje in pomanjkanje energije za vsakodnevne aktivnosti.  Med pogosta hranila, ki se jim morajo določeni kužki izogniti spadajo meso svinjine, govedine in piščanca, zato morajo takšni psi uživati hrano, ki je sestavljena iz drugih virov mesa.

Kvalitetna pasja hrana Dog Chow poskrbi tudi za takšne primere - nudijo hrano z lososovim ali jagnječjim mesom, ki ne vsebujeta drugih virov živalskih beljakovin.

Pasja hrana

Kvalitetna pasja hrana Dog Chow jagnjetina vsebuje izbrano meso jagnjetine v kombinaciji z rižem.

Zaradi svoje specifične sestave je meso jagnjetine hipoalergeno in primerno zlasti za pse, ki imajo težave s prebavili. Je izredno lahko prebavljivo, ne obremenjuje prebavil, zaradi dvojne velikosti briketov pa bo vaš kuža brikete jedel počasneje. Tako se bo hrana dlje časa zadržala v prebavilih in bo izkoristek hrane boljši.

Dog Chow Sesnstive z lososm in rižem vsebuje samo meso lososa, ki velja za hipoalergeno.  Poleg tega vsebuje hrana tudi dodane esencialne nenasičene maščobne kisline omega 3 in omega 6, ki varujejo in ohranjajo zdravje kože in posledično dlake, zato je hrana še posebej primerna za pse, ki jih pestijo alergije, ki se kažejo kot kožne težave.

V času od 20. 5. do vključno 3.6. smo v spletni trgovini Mojpaket.si še dodatno spustili cene pasje hrane! Ne zamudite torej te izvrstne ponudbe in ponudite svojemu psu najboljše za ugodno ceno!

Napišite komentar...