Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Najboljše aplikacije za vaše mobilne telefone

Najboljše aplikacije za vaše mobilne telefone

Danes vemo, da mobilni telefoni niso samo telefoni za klice in pošiljanje sporočil, pač pa so pravi mali prenosni računalniki, ki nas praktično spremljajo na vsakem koraku. Marsikdo si danes dneva brez telefona več ne predstavlja. Res je, da se določene stroke s pretirano uporabo in posledično asocialnostjo današnjih otrok in mladine ne strinja, pa gre tehnološki razvoj vseeno naprej. Podjetja in posamezniki prav tekmujejo med seboj, kdo bo naredil kakšno novo aplikacijo za telefone, izboljšal funkcijo ali izgled telefona in si s tem pridobil nove kupce. Največkrat je dovolj samo barva ali drugače zaobljen rob telefona in z dobro reklamo se že zgodi, da ljudje v vrstah več ur pred odprtjem stojijo in čakajo, da ga kupijo.

Nekateri pametni mobilni telefoni se danes ponašajo že z veliko količino spomina in hitrim procesorjem ter vzdržljivo baterijo, ki so nujno potrebni za zadovoljstvo uporabnika in številčnost aplikacij na telefonih.

Mobilni telefoni z vezavo ali brez?

Mobilni telefoni so se včasih lahko kupili samo na Mobitelovih centrih oz. pri drugih ponudnikih mobilnih telefonov, kjer si se kot kupec moral zavezati, da boš bil njihov naročnik 24 ali 12 mesecev. Temu je bila nato prilagojena cena, ki si jo moral določeno obdobje plačevati. V kolikor si se odločil za predčasno prekinitev naročnine, je bilo potrebno telefon odkupiti in ponavadi je bila končna cena precej visoka.

Z razvojem tehnologije in čedalje večjega števila ponudnikov mobilne telefonije se je ponudba zelo razširila. Danes niso nobena posebnost mobilni telefoni brez vezave, saj se cene naročnin pri različnih ponudnikov zelo hitro spreminjajo in posledično, če spremljamo ta trg, lahko na letni ravni z menjavo operaterjev, pri čemer nam ni več potrebno menjati telefonske številke, privarčujemo kar nekaj denarja. Seveda se posledično trudijo tudi ponudniki z zelo pestro ponudbo. Mobilni telefoni v prosti prodaji se danes dobijo že v vseh večjih trgovskih centrih in ponudba je izjemno konkurenčna večjim operaterjem.

Mobilni telefoni so z rastjo in večanjem spletnih trgovin praktično dosegljivi za pregled in nakup vse dni v letu, tudi med vikendi in prazniki, česar so veseli predvsem tisti, ki so zelo zaposleni ali si težko vzamejo čas za obisk trgovin med rednim delovnim časom.

Tudi proizvajalci mobilnih telefonov tekmujejo med seboj za nudenje najboljše uporabniške izkušnje. Nekoč velikega proizvajalca podjetje Nokia, so popolnoma zasenčili njegovi konkurenti in danes jim pravzaprav ne more več konkurirati. S prenovljeno ponudbo telefonov se sicer počasi vrača nazaj na trg, ampak danes so podjetja Samsung, Sony, Huawei, LG idr. svetlobna leta pred njimi. Na iOS operacijskem sistemu pa je podjetje Apple itak poglavje zase.

Zahteve uporabnikov so različne

Zanimivo je, da je bilo pred leti zelo težko dobiti čisto navaden mobilni telefon s klasično številčnico, ki je namenjen za starejše populacije, ki ni tako spretna z novodobnimi napravami ali ljudi, ki se še vedno branijo napredku tehnologije. Eni, še posebej mladi so za te zadeve izredno dojemljivi, spet drugi, še posebej tisti, ki vidijo odpor ali strah do te tehnologije, pa bodo še nekaj časa čakali. Strah in odpor imajo pogosto ljudje do tega, ker menijo, da jim nekdo ves čas sledi, da lahko kadarkoli ugotovi, kje se nahajajo.

Prepričani smo, da današnji otroci in mladina, ki že raste s tem, z uporabo mobilnih pametnih telefonov ne bo imela nobenih težav, saj bodo kot kaže tudi učbeniki v šolah slej kot prej v elektronski obliki.

Opažamo, da se trend spreminja. Po eni strani razgledani in bolj spretni starejši želijo obvladati tudi sodobno telefonijo, uporabljati npr. aplikacije za klicanje, ki omogočajo video klice, nenazadnje pa jih je čedalje več prisotnih na različnih socialnih omrežjih in želijo biti v toku s časom. Po drugi strani pa je v ponudbi tudi čedalje več bolj enostavnih telefonov, tudi na tipke in večje številčnice.

Vedno več starejše populacije izgublja strah pred naprednimi mobilnimi telefoni.

Kot smo že zapisali, mobilni telefoni danes niso samo za klicanje in pošiljanje sporočil, pač pa nam omogočajo shranjevanje slik, snemanje videov, pošiljanje le teh po elektronski pošti in objavljanje na socialnih omrežjih. Na telefonu lahko spremljamo vse dnevne novice, vremenske napovedi, plačujemo preko spleta, koristimo mobilno banko ali pa spremljamo naše idole, s čim se ukvarjajo in kaj počnejo. Brez igranja različnih igric pa tudi ne gre.

Mobilni telefoni v prosti prodaji so zagotovo korak bližje k potrošniku, saj le ta sam odloča koliko časa bo pri določenem operaterju, s čimer je zagotovljena fleksibilnost, potrošnik pa ima občutek, da je on tisti glavni, ki mu je dana možnost odločanja in izbire. Danes se mobilni telefoni brez vezave dobijo v trgovinah Big Bang, Merkurju, v trgovinah Mercatorja na oddelkih tehnike, trgovinah Hofer, ter spletnih trgovinah, enaa.com, ceneje.si, mimovrste.com ter seveda na spletni strani mojpaket.si.

Aplikacije za telefone se programirajo non stop

Če je bila pred več kot desetimi leti skoraj znanstvena fantastika, da bodo za vsakdanjega potrošnika mobilni telefoni omogočali različne aplikacije, video klice, igrice, dostop do mobilne banke, pregled plačilnih kartic in kartic zvestobe ter aplikacije za varnost in zaščito vašega telefona, je to danes že skoraj splošno sprejeto dejstvo. In roko na srce, tudi tisti najbolj računalniško in telefonsko pismeni težko sledijo vsemu razvoju, čeprav nas mobilni telefoni kar sami opozarjajo in opominjajo na novo prihajajoče aplikacije.

Aplikacije imamo na naših Android telefonih (podobno je tudi na telefonih z iOS operacijskim sistemom) razvrščene po kategorijah. Primeroma: avtomobili in vozila, časopisi in revije, dogodki, družabno, družina, finance, fotografiranje, glasba in zvočna vsebina, hiša in dom, hrana in pijača, igre, izobraževanje, knjige in viri, knjižnice in predstavitve, lepota, medicina, nakupovanje, šport, zabava, vreme, zmenki, zemljevidi in še bi lahko naštevali.

Aplikacije za telefone so bodisi plačljive bodisi ne. Veliko aplikacij je narejenih tako, da je osnovna verzija brezplačna, profesionalna ali bolj dodelana pa plačljiva. Z osnovno se lahko z njo seznani in če nam je všeč ali pa na se zdi uporabna, jo lahko nadgradimo z nakupom.

Pri nekaterih aplikacijah so za uporabnika velik izziv reklame drugih ponudnikov, ampak to je del sodobnega oglaševanja, katerega se lahko največkrat znebiš z zamenjavo aplikacije.

Pa si poglejmo nekaj zanimivih aplikacij s področja financ.

Vemo, da je danes zelo moderno govoriti in spremljati kriptovalute, njihovo rast, padce, menjalnice za kriptovalute. Če si še pred parimi leti zato rabil na internetu odtipkati določeno spletno stran, je to področje danes zajeto na aplikacijah. Naštejmo jih samo nekaj: Coinmarket Cap, Coinlib, Onecoin, Free Bitcoin Cash BCH, Binance-Cryptocurrency, Bitfinex, tudi slovenska menjalnica Bitstamp ima svojo aplikacijo. Pa posamezni ICO projekti: SunContract, prihaja Money Rebel.

Z aplikacijami je pokrito tudi področje forexa: Plus500, Meta Trader 4, Fortrade, idr.

Temu trendu so se prilagodile tudi banke, ki delujejo na območju Slovenije (prav tako temu sledijo ali pa so še bolj razvite banke po svetu), tako da jih že večina omogoča pregled stanja, opravljanja transakcij preko telefona in pri marsikateri banki sploh ne potrebuješ več plačevati s plačilno kartico, ampak kar z nameščeno aplikacijo na telefonu: mLON, Abaklub, Klikin, NLB Pay, mBills.si, Abamobi, Dh-net, itd.

V času, ko smo se skoraj pozabili pogovarjati in se osebno srečavati, so sprogramirali ogromno aplikacij za zmenke, kjer lahko mladi, stari, srečni, nesrečni, samski in poročeni navezujejo nove stike in si na tak način pridobivajo nove znance, prijatelje, pa tudi ljubice in nove ljubimce. Zakaj pa ne. Nekaj takih aplikacij je: Priložnostni zmenki&Odrasli samski, Poišči pravo ljubezen, Free Dating app, Neenbo - chat, Dating, Online Chat Girls Meet, idr.

Aplikacije za mobilne telefone pokrivajo tudi področje, o katerem se ljudje najraje pogovarjajo vreme: Vremenska napoved, Vreme, Rain Radar, Vreme Slovenija, Awesome Weather, AccuWeather: Daily Forecast & Live Weather, Storm Radar.

Fotografiranje in urejanje fotografij: Včasih smo imeli na razpolago na telefonu možnost najbolj enostavnega fotografiranja, danes pa imamo na razpolago različne aplikacije, z različnimi efekti in obdelavo fotografij, izdelavo kolažev. Nekatere od priljubljenih so: Photoshop, Photo Editor Pro, Photo Collage Maker, Collage Maker Pro, AirBrush: Easy Photo Editor, Pencil Photo Sketch, HD Kamera - Najboljša kamera s filtri in panorami. Če imate OTG vmesnik, lahko celo profesionalni fotoaparat povežete s telefonom in upravljate s komandami preko zaslona na dotik.

Kakovost fotografij je danes velikega pomena, saj telefone uporabljamo namesto fotoaparatov.

Zdravo življenje je področje, o katerem je zadnje čase modno govoriti, a malo težje živeti. Tempo življenja je marsikje in pri marsikomu ubijalski in večina nase pomisli, ko je njegovo zdravje že resno napadeno in ogroženo. Pa vendar, aplikacije za štetje kalorij, pa štetje korakov, razne možnosti rekreacije. Vse to vam danes omogočajo vaši mobilni telefoni. Poglejmo si jih nekaj: Lose Belly Fat in 30 Days, Pedometer- Step Count, Lose Weight in 30 Days, 7 Minute Workout, Plank Timer, Six Pack in 30 Days, Home Workout, idr. V ta sklop sodijo tudi aplikacije z razno sproščujočo glasbo, ki pozitivno deluje na telo in duha. Take aplikacije so Meditation Music, Prana Breath, Meditation Music, Meditation Melodies, Music for Sleep Relax, itd.

Turistične in lokalne informacije: Kdo se še spomni časov, ko smo po Ljubljani in ostalih velikih mestih po Sloveniji in svetu hodili z zemljevidom in turističnih vodnikih v roku? Danes nam mobilni telefoni nudijo vse rešitve v tistem trenutku, ko jih potrebujemo, samo če je signal, wifi ali pa če imamo vklopljene mobilne podatke. Enostavno. Pa si poglejmo le nekaj aplikacij, ki so namenjene turistom in popotnikom. Mimo aplikacije »Zemljevidi« nikakor ne moremo, saj nas običajno vedno popelje na cilj. Nekaj aplikacij: Cheap hotel deals and discounts - hotelook, Hotel Tonight: Book amazing deals at great hotels, Airbnb, Last Minute Flights, itd.

Učenje tujih jezikov: Če pred leti ni bilo drugega izhoda za učenje tujega jezika kot obiskovanje drage jezikovne šole, postaja to danes sila preprosto, naložite si aplikacijo za učenje določenega jezika in nekaj osnov ali tudi višje stopnje lahko dosežete kadarkoli utegnete sami. Nekatere aplikacije: Learn Swedish Free Offline, Duolingo: Learn Languages Free, Learn 33 Languages Free, Learn 50 Languages, Hello Talk – Chat, Speak&Learn.

Nakupovanje še nikoli ni bilo tako enostavno kot je danes. Že s pojavom spletne trgovine se je začelo nakupovanje praktično iz naslonjača oziroma, kadar smo si vzeli čas in prižgali doma računalnik, s pojavom mobilnih aplikacij za nakupovanje, pa lahko nakupujemo tudi, ko smo zunaj na pijači s prijatelji. Šoping s prijateljicami je zagotovo ena boljših zabav. Pa si poglejmo, katere aplikacije so vse na razpolago: AliExpress, Dealshaker, Wish-nakupovanje, Amazon – Shoping, Joom, Letgo, eBay, Alibaba.com, Bolha, Lidl, Tuš, Spar. Pa razne aplikacije s popusti pri nakupih: 1nadan.si, mydealz – Gutscheine, PromoQui: Volantini, Offerte e Negozi, idr.

Dejstvo je, da je danes svet tako hiter v razvoju digitalnih storitev, mobilnih telefonov in aplikacij, ki omogočajo dostop do vseh informacij po hitrem postopku. Zakaj ne bi bili tudi sami v trendu in koraku s časom ter imeli vedno najsodobnejši telefon, ki ga ponuja trg in to brez obveznosti do posameznega operaterja. Mobilni telefoni v prosti prodaji različnih znamk in oblik, po izjemno dostopnih cenah so dostopni na naši spletni strani, kjer redno skrbimo za vas potrošnike z najnovejšo ponudbo, ki navduši še tako zahtevnega pa tudi nezahtevnega kupca. Danes v poplavi mobilnih telefonov pravzaprav predstavlja izziv nekdo, ki si želi popolnoma enostaven aparat. Na spletni strani mojpaket.si boste našli ponudbo tudi za takšnega potrošnika.

Napišite komentar...