Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Najboljši filmi 2016, 2017 in kaj prihaja v 2018?

Najboljši filmi 2016, 2017 in kaj prihaja v 2018?

Zgrabite daljinec, prižgite predvajalnik, pripravite pokovko! Za vas imamo seznam najboljših filmov v preteklih dveh let. Seznam je obsežen, tako da vam bo nudil obilo zabave za številne večere, ki prihajajo.

Kateri so torej najboljši filmi 2018, 2017 in 2016? Preberite prispevek in izvedeli boste, katere filme si je res vredno ogledati.

V besedilu, ki je pred vami, pa vam ponujamo tudi nekaj nasvetov, kako izkušnjo gledanja filma doma čimbolj približati doživetju v kinodvorani. Namig: potrebovali boste hišni kino, predvajalnik in nekaj drugih pripomočkov, ki so vam na voljo v trgovini MojPaket.

NAJBOLJ POPULARNI FILMI 2016

Vsako leto nam hollywoodski mojstri postrežejo s številnimi filmi. 2016 je leto, v katerem je nastalo kar lepo število dobrih filmov.

Med 40 najpopularnejših filmov v letu 2016 so se uvrstili filmi različnih žanrov. Od komedij je bil v letu 2016 najbolj popularen Deadpool o istoimenskem junaku iz Marvelovega vesolja. Precej gledan je bil tudi film Izganjalci duhov, v katerem se je tokrat ženska zasedba izganjalk podala na lov za duhovi in ki je sicer med kritiki požel precej neodobravanja.

Že omenjeni Deadpool se lahko poleg žanra komedije uvršča tudi v žanr akcijskih filmov. V enak žanr spada tudi film Stotnik Amerika: državljanska vojna, prav tako posnet po Marvelovih stripih. V filmu se številni ljudje bojijo dejanj superjunakov, zato vlada želi sprejeti zakon, ki bi omejil njihova dejanja. Nekateri od Maščevalcev to podpirajo, drugi pa menijo, da jih vlada ne bi smela omejevati.

Še nekaj filmov, posnetih po stripih, se je uvrstilo med najbolj popularne. Na primer Doktor Strange, v katerem se priznani nevrokirurg Stephen Strange v prometni nesreči hudo poškoduje in ne more več opravljati svojega poklica. Kmalu izve za skrivnostno čarobno moč in spozna ljudi, ki mu razkrijejo dimenzije sveta, ki si jih prej ni niti predstavljal.

Še en Marvelov film, ki je požel veliko uspeha, je bil Možje X: Apokalipsa. Film govori o prvem in najmočnejšem mutantu po imenu En Sabah Nur. Po izdaji njegovih privržencev, ki ga živega pokopljejo v grobnico, se po več tisočletjih prebudi in ugotovi, da je človeštvo zašlo s poti. Poveže se z drugimi močnimi mutanti, s katerimi želijo skupaj očistiti Zemljo in ustvariti nov red, ki bi mu vladal En Sabah Nur oziroma Apocalypse.

Med najpopularnejšimi filmi 2016 pa niso samo filmi, posnetih po Marvelovih stripih – na seznamu popularnosti je kraljeval tudi film iz vesolja DC-jevih stripov, film Batman proti Supermanu: zora pravice. Javnost si ni na jasnem, ali je Superman junak ali predstavlja nevarnost, ki jo je treba ustaviti. S slednjim se strinja Batman, ki se poda na misijo, da bi ustavil jeklenega moža. Lex Luthor medtem kuje svoje načrte, s katerimi želi uničiti človeštvo, prvič pa se na filmskih platnih pojavi tudi Čudežna ženska.

Poleg akcije in komedije se je na seznamu najbolj priljubljenih filmov v letu 2016 znašla tudi znanstvena fantastika, natančneje po en film iz kultnih franšiz Zvezdne steze in Vojna zvezd. Prvi, Zvezdne steze: onkraj, je eno novejših nadaljevanj s pomlajeno zasedbo, v kateri je glavno vlogo, vlogo kapitana Kirka, prevzel Chris Pine, njegovega najboljšega prijatelja Spocka pa je upodobil Zachary Quinto. V filmu kapitana in njegovo posadko napadejo vesoljski sovražniki, ki uničijo njihovo plovilo Enterprise. Kot brodolomci si zatočišče poiščejo na tujem planetu. V filmu Rogue One: zgodba Vojne zvezd, pa se hči znanstvenika iz Imperija pridruži zavezništvu upornikov, ki poskušajo ukrasti načrte za Zvezdo smrti.

Vojna Zvezd je bil eden odmevnejših naslovov tako lansko kot predlansko leto.

Med najpopularnejšimi filmi 2016 ne manjkajo niti animirani filmi – natančneje en animirani film. Troli so prikupna zgodba o vasici vedno srečnih trolov, ki ga zasedejo črnogledi Bergnovi. Najsrečnejša trolčica Popi in zlovoljni Veja, ki se med seboj ne marata preveč, se morata odpraviti na dogodivščino, da bi pomagala svojim prijateljem.

NAJBOLJ POPULARNI FILMI 2017

Tudi lansko leto so bile kinodvorane zasičene s filmi - 2017 je, prav tako kot leto 2016, postreglo z obilico dobrih filmskih izdelkov. V preteklem letu se je na filmska platna tako vrnil znani belgijski detektiv Hercule Poirot. Brkati osebni preiskovalec se je ponovno poglobil v odkrivanje morilca na vlaku Orient Ekspres. Kateri od dvanajstih osumljencev in osumljenk je kriv umora človeka, ki niti sam ni to, kar se pretvarja, da je? Bo Poirotu uspelo najti storilca?

Svojo filmsko različico je v letu 2017 dobila tudi prodajna uspešnica izpod peresa R. J. Palacia, roman Čudo. V filmu je Auggiea, fanta s hudimi deformacijami obraza, upodobil nadarjeni Jacob Tremblay. Auggie Pullman se po številnih operacijah prvih pridruži svojim sovrstnikom v »običajni« šoli. Čudo je čudovita zgodba o sočutju in sprejemanju drugačnosti.

Še tretjič in zadnjič so se na pevsko tekmovanje pripravljale Belle, ženska acapella pevska skupina, ki so svojo skupno pot začele leta 2012 v prvem delu filma Prava nota. Nekdanje članice skupine zdaj ne študirajo več (skupini so se pridružile na fakulteti), vse pa imajo službe, ki jih ne marajo. Ko se po dolgem času ponovno snidejo, pade ideja, da bi spet tekmovale.

Spet so se med najpopularnejšimi filmi 2017 znašli filmi, posneti po Marvelovih in DC-jevih stripih. Eden od Marvelovih filmov je Spider-Man: vrnitev domov. Peter Parker se je po številnih dogodivščinah z Maščevalci vrnil domov k svoji teti in poskuša spet živeti normalno življenje, kot ga je imel pred tistim usodnim pajkovim ugrizom. Hkrati pa ga muči misel, da se kot superjunak še ni dovolj dokazal. Ne zaveda se, da ga priložnost čaka za vogalom.

Peter Parker se bo ponovno preoblekel v Spidermana.

Svoje prvo nadaljevanje je v letu 2017 dobil tudi film Varuhi galaksije. V njem se junaki iz prvega dela (z izjemo Groota, ki ga nadomesti njegov »potomec« Groot Mlajši) podajo na pot odkrivanja korenin njihovega vodje, Petra Quilla. Ta spozna, da so njegovi predniki precej bolj nenavadni, kot je mislil. Ko spoznava svojega očeta, se mora z ekipo ubraniti tudi sovražnih sil, ki prežijo nanj. Tretji del franšize naj bi na filmska platna prišel leta 2020.

Svoj prvi film v tem stoletju pa je leta 2017 dobila tudi DC-jeva junakinja Čudežna ženska. Amazonska princesa Diana je vse svoje življenje preživela na otoku daleč od preostalega sveta, kjer je odrasla v mogočno bojevnico. Ko na njenem otoku v letalski nesreči pristane vojaški pilot Steve Trevor, se Diana odloči, da mu bo pomagala zaustaviti vojno, ki divja v njegovem svetu. V Londonu se sooči z moškim svetom, ki je povsem drugačen, kot ga je bila vajena.

Tudi na lanskem seznamu najpopularnejših filmov je svoje mesto našlo animirano delo. Animirani film Ferdinand pripoveduje zgodbo o miroljubnem biku, ki odrašča v kampu, kjer njega in ostale bike dresirajo za bikoborbe. Kmalu mu uspe pobegniti, vendar se po spletu nesrečnih okoliščin po nekaj časa znova znajde v kampu. Kako se bo Ferdinand izkazal v areni?

NAJZANIMIVEJŠI FILMI 2018 – KAJ ŽE LAHKO GLEDAMO IN KAJ ŠELE PRIHAJA

Tretjina leta 2018 je že za nami in tako smo v letošnjem letu že dobili nekaj odličnih filmov, še veliko več pa jih bo luč sveta ugledalo tekom leta.

Med filmi 2018 je visoko gledanost dosegel Črni panter, ki po mnenju nekaterih velja za prvi film, v katerem je vodilni lik in superheroj temnopolt. V začetku filma se glavni junak T'Challa pripravlja, da bo po smrti očeta, kralja Wakande, sam zasedel prestol in tako postal voditelj izoliranega, a tehnološko zelo naprednega naroda. A pojavi se izzivalec, stari sovražnik, ki je v otroštvu postal žrtev napake T'Challovega očeta.

Najboljši filmi 2018 šele prihajajo. Še čisto svež med filmi 2018 je na primer film Maščevalci: Brezmejna vojna, ki je na velika platna prišel 25. aprila. V njem se morajo Maščevalci, ki že leta ščitijo svet pred nevarnostjo, soočiti z največjo grožnjo do sedaj: Thanosom, ki želi svet podrediti svoji zli volji. Maščevalci so tako postavljeni pred težko preizkušnjo.

Med drugim bo v letu 2018 nadaljevanje dobil že omenjeni Deadpool, novembra pa v kina prihaja film Bohemian Rhapsody, ki prikazuje leta do legendarnega nastopa skupine Queen na Live Aid koncertu leta 1985.

KAKO SI DOMA PRIČARATI IZKUŠNJO KINA

Če sicer radi zahajate v kino, a vas tam moti gneča, majhni otroci, ki začnejo vreščati ravno ob najpomembnejših delih filma in najstniki, ki se hihitajo, obmetavajo s pokovko in med delanjem »selfijev« razsvetlijo celo dvorano, je morda bolje, da ostanete doma in si izkušnjo kina pričarate kar na domačem kavču.

Kino si lahko ustvarite tudi v svojem domu!

Katere so temeljne sestavine kino izkušnje?

Veliko platno.

Največji čar obiska kina je ravno v tem, da si film lahko ogledamo v veliko večjem formatu kot doma. Čeprav te izkušnje doma ne boste mogli povsem poustvariti, pa se ji lahko s kreativnim pristopom vsaj približate. Ena od rešitev, če želite filme doma gledati v velikem formatu, je nova, večja televizija. Če vam tudi to ne zadošča, vam bo prav prišel projektor, ki ga lahko priključite na predvajalnik in na katerem boste lahko film predvajali neposredno na steno. Pri tem morate biti pozorni na to, da je stena, ki jo želite uporabiti, čisto prazna in bela, v primeru, da v stanovanju nimate dovolj velike oziroma dovolj prazne stene, pa lahko s stropa obesite belo rjuho, na katero boste projicirali film. Le poskrbite, da boste spodnji rob obtežili, da bo rjuha lepo napeta.

Popolna tema v dvorani.

Ko se luči v kinodvorani ugasnejo, smo transportirani v povsem drug svet, v katerem se lahko popolnoma posvetimo ogledu filma – to je tisto, zaradi česar se televizija težko primerja s kinom. A podobno izkušnjo si lahko pričarate tudi doma. Ugasnite luči, spustite rolete in zagrnite zavese, če jih imate. V skrajni sili lahko okna prekrijete tudi z rjuhami, samo da bo tema popolna in bo edini vir svetlobe televizija. Če si boste filme ogledali s pomočjo projektorja, bo v popolni temi slika veliko bolj jasna, a poskrbite, da si boste pred zatemnitvijo pripravili vodo, prigrizke in daljinec, da vam ne bo treba ves film iskati in tipati v prazno. V kolikor pa prisegate na dobre TV sprejemnike, pa vas vabimo, da si našo ponudbo ogledate TUKAJ!

»Surround« zvok.

Občutek, da smo sredi dogajanja filma, imamo v kinu tudi zaradi strateške postavitve zvočnikov, ki daje občutek, da se zgodba ne odvija samo pred nami, temveč povsod okrog nas. Ta občutek vam doma lahko pomaga poustvariti hišni kino. Hišni kino je sistem zvočnikov, ki jih lahko razpostavite po prostoru in si ob ogledu filma ustvarite bogat zvok, ki vam bo dal občutek, da ste v kinu.

Vonj po pokovki.

Kaj je še bolj značilno za obisk kina kot vonj po pokovki in drugih prigrizkih, ki nas prijetno požgečka po nosnicah, ko se približamo pultu s hrano? Pokovka je danes postala nujen dodatek ogledu filma v kinu, na srečo pa si jo lahko doma pripravite veliko ceneje. Lahko si kupite vrečko že pečene pokovke, a ta se pogosto po okusu sploh ne približa pokovki, ki jo dobimo v kinu, ali pa paket že pripravljenih kartonastih vrečkic, polnih zrn pokovke, ki jih za nekaj minut postavite v mikrovalovno pečico in že lahko uživate v odličnem prigrizku. Še cenejša varianta pa je, da kupite veliko vrečo koruze, ki jo nato popokate na vroči ponvi. Za avtentično izkušnjo kina jo posolite in izdatno zalijte z maslom.

Po prebiranju tega prispevka ste odlično opremljeni z nasveti, kako si doma pričarati izkušnjo kina, in seveda oboroženi z dobrimi filmi. 2018, 2017 in 2016 so leta, polna odličnih filmskih izdelkov, zato si le vzemite čas, primite daljinec v roke in si oglejte vse.

Napišite komentar...