Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Paketomati.

Paketomati.

Paketomati – enostavna, hitra ter zanesljiva dostava

Ste že kdaj nestrpno pričakovali naročeni paket, pa ste nato zgrešili kurirja, ki pošiljke dostavlja? Najverjetneje ste bili nato nekoliko razočarani, saj ste morali na pošiljko ponovno čakati do naslednjega dne. Časovno usklajevanje med posamezniki ter dostavljalci paketov postaja vse težje, zaradi povečanega obsega naročil preko spleta, pa tudi zaradi večje zaposlenosti samih naročnikov. Vse večja fleksibilnost ter prilagodljivost sta v sodobnem času, zaradi hitrega napredka tehnologije ter hitro spreminjajočih se razmer na trgu dela, postali nujni.

Ravno zaradi tega je Pošta Slovenije za vas pripravila novost, ki vam bo v prihodnje povsem olajšala prevzem naročenega paketa. Z mesecem junijem je na strateško najpogostejše lokacije namestila naprave – paketomate, ki so vam na voljo 24 ur na dan, vsak dan v tednu, tudi med vikendi in prazniki. Omogočajo vam povsem preprost ter hiter prevzem paketov, prav tako pa jih lahko tam tudi diskretno oddate.

Kakšne prednosti nudi uporaba paketomatov?

Poleg tega, da lahko z uporabo paketomatov pošiljanje ter prejemanje paketnih pošiljk popolnoma prilagodite svojemu tempu ter načinu življenja, so paketomati odlična rešitev tudi iz naslednjih razlogov:

• Dostopnost 24/7. Svoj paket lahko, na mnogih lokacijah po Sloveniji, prevzamete brez čakalnih vrst ali gneče kar na vašem lokalnem paketomatu. Dostopni so vse dni v tednu, štiriindvajset ur na dan.

• Enostavnost prevzema. Pošta Slovenije vas z SMS obvestili ali e-sporočili sproti informira o poteku dostave.

• Hiter prevzem. Opraviti ga je mogoče v samo sedmih sekundah! Po naročilu boste na svoj telefon prejeli kodo, ki jo nato poleg svoje telefonske številke vnesete v paketomat. Vratca paketomata se bodo nato odprla, vaš paket pa pripravljen za uporabo.

• Popolna diskretnost. Kodo za dostop do paketa ter njegov prevzem prejme izključno naslovnik. Zato ni pomembno kaj naročate ali oddajate v paketu.

• Varnost uporabe. Naročnik prejme unikatno kodo za odpiranje predala, kar onemogoča zlorabe ali kraje. Na paketomatu so nameščene tudi nadzorne kamere. So trdno zgrajeni, omarice pa varovane.

Paketomat za vaše pakete

Ko boste naslednjič pričakovali paket, ga lahko sedaj enostavno poberete kar mimogrede na poti v službo ali domov. Ker delujejo štiriindvajset ur na dan, vsak dan, nam omogočajo visoko fleksibilnost prejema paketa. Enostavno ga lahko prevzamete tudi v nočnih urah, kar bo prišlo še posebej prav posameznikom, ki imajo zelo fleksibilen delovnik. Strankam omogoča večjo neodvisnost od same dostavne službe. Na ta način se do neke mere razbremeni tudi same dostavljalce, saj je obseg njihovega dela povečan – predvsem zaradi splošnega povečanja spletne prodaje, količina dela pa se močno poveča tudi med prazniki.

Kako deluje paketomat ter kako naj ga uporabim?

Paketomat je popolnoma enostaven za uporabo. Če želite, da vaš paket prispe v najbližji paketomat, morate na spletni strani le poiskati naslov tistega, ki vam je najbolj dostopen, ter naročilo v spletni trgovini nasloviti s svojim imenom ter naslovom paketomata (in ne vašim lastnim naslovom, kot ste to počeli do sedaj). Skupaj z vneseno lokacijo paketomata je potrebno vpisati še vašo telefonsko številko, na katero ste dostopni, saj boste na ta način preprosto obveščeni o stanju vašega paketa.

Ko naročilo opravite, je vaša naloga le še prevzem paketa. Prevzamete ga s pomočjo vaše telefonske številke ter PIN kode, ki jo po opravljenem naročilu prejmete po SMS ali elektronskem sporočilu. Številki preprosto vpišete v paketomat. Če ste uporabnik pametnega telefona, je prevzem lahko še lažji, saj skupaj s PIN kodo za prevzem, prejmete tudi unikatno QR kodo (dvodimenzionalna črtna koda). Le to enostavno skenirate ter odprete vratca paketomata. Odkupnino enostavno plačate s plačilno ali kreditno kartico.

Enostavna oddaja in prevzem paketov!

Po prejemu sporočila z obvestilom, da je vaš paket prispel v paketomat, ga boste lahko tam prevzeli v roku 72 ur. Če vam paketa morda ne uspe prevzeti, vas bo le-ta, po poteku 72 ur, nadaljnjih pet dni počakal še na najbližji pošti.

Kako pa je z oddajanjem paketov v paketomat?

Paket, ki ga predhodno pripravite za pošiljanje, lahko tudi preprosto oddate v paketomat. Na svoj telefon si naložite spletno aplikacijo »PS pošlji paket«, kamor je nato potrebno vpisati vse podatke o naslovniku paketa. Izbrati je potrebno tudi velikost paketa, nato pa natisniti sprejemnico oz. obrazec za pošiljanje ter ga prilepiti na paket. Storitev na licu mesta plačate s plačilno oz. kreditno kartico ali pa z Moneto.

Pripravljeni paket je potrebno le še odnesti do najbližjega paketomata v vaši bližini, na njegovem zaslonu pa izbrati opcijo »pošlji paket«. Postopek je hiter ter preprost za uporabo, pri oddaji pa naj vas ne skrbi, da se morda ne boste znašli, saj vas paketomat z navodili vodi skozi postopek. Na zaslonu vam skozi cel postopek nudi informacije o nadaljnjem poteku.

Kaj pa druge storitve za dostavo paketov?

Čeprav je paketomat kakovostna dopolnitev k storitvam v naši ponudbi, ki vam bo zagotovo prišla prav, pa na Pošti Slovenije nudijo tudi druge alternativne oblike dostave. Zavedajo se hitrega tempa sodobnega življenja ter velikega pomena prilagodljivosti in posodabljanja tehnologije ter storitev, ki jih nudijo svojim uporabnikom. Pošiljanje ter prejemanje paketnih pošiljk lahko z njihovim naborom storitev popolnoma prilagodite lastnim željam in potrebam.

Kje lahko prevzamem svoj paket?

Vsak dan vam nudijo tudi dostavo v izbranih časovnih terminih, npr. do desete ure, po šesti uri popoldne ter podobno. Naročila vam dostavijo na najrazličnejše naslove (v službo, k sosedu itd.) ter upoštevajo vnaprej dogovorjen prostor. Dogovorite se lahko tudi za dostavo na najbližji Petrolov bencinski servis ali pošto. Pred dostavo vas lahko tudi pokličejo ali obvestijo z SMS obvestilom. Če vam paketa ne uspe prevzeti ob dogovorjenem času, si lahko preprosto izberete za nov termin dostave, povprašajte pa tudi o možnosti brezplačne ponovne dostave.

Za dostavo pošiljk izberite PS paketomat!

Če ste pogosto v stiski s časom, s poštno službo pa se težko uskladite, je paketomat v vaši bližini pravi naslov, ki vam bo pomagal pri organizaciji vašega časa. Prav tako je uporaba paketomata prava rešitev za vse tiste, ki si želite olajšati prevzem ter oddajo paketov. Z namestitvijo paketomatov na več kot dvajset različnih lokacij po celotni Sloveniji je Pošta Slovenije še dodatno obogatila svojo pestro ponudbo, svojim strankam pa ponudila večjo neodvisnost ter samostojnost. Od sedaj naprej lahko hitro, preprosto ter diskretno prevzamete ali oddate paket na kateremkoli paketomatu Pošte Slovenije. Izberite ga že danes!

Napišite komentar...