Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Plinska plošča.

Plinska plošča.

Najboljša plinska plošča vas čaka pri nas!

Od dni, usidranih globoko v našo preteklost, ko so naši predniki svojo hrano mnoga stoletja pripravljali izključno nad odprtim ognjem, saj enostavno niso znali drugače, smo na področju tehnologije, med katero seveda spada tudi tehnologija za kuhanje, dosegli marsikatero spremembo na bolje. Tako dandanes za kuhanje izvrstnih obrokov uporabljamo mnoge različne vrste štedilnikov, grelnikov, peči in kuhalnikov, da sebi in svojim najbljižjim vsak dan zagotovimo osnovna živila za preživetje ali morda kak bolj luksuzen obrok.

Četudi se danes na tržišču pojavljajo najrazličnejše kuhalne plošče, kot so indukcijske, električne in še marsikatere druge, pa preprosta, čeprav za nekatere kuharje zastarela plinska plošča, z drugim izrazom poimenovana tudi plinsko kuhališče, kot jo pri pripravi naših obrokov poznamo že kar precej desetletij, ostaja resnična kuharska klasika, ki se je poslužujejo celo največji mojstri kuhanja na našem planetu.

Prav zaradi tega, ker so klasične plošče za kuhanje, ki za svoje delovanje uporabljajo plin, še vedno tako priljubljene, v naši spletni trgovini Mojpaket ponujamo kar najrazličnejše kuhalne plošče različnih proizvajalcev, od katerih se Gorenje in Körting uvrščata v sam vrh proizvajanja tovrstnih pripomočkov za kuhanje. Gorenje in Körting sta izjemno kvalitetni znamki, ki svojim strankam v svojih produktih ponujata le vrhunsko kvaliteto. Plinske plošče, ki jih lahko kupite pri nas, v spletni trgovini MojPaket, imajo različno število gorilnikov, izbira pa je prepuščena vam, stranki.

Nekatere plošče za kuhanje na plin imajo tako zgolj dva gorilnika, druge tri, tretje štiri, plošče, ki jih dobite v naši spletni trgovini, pa imajo največ pet gorilnikov. Tako si boste lahko, glede na svoje želje in potrebe ter seveda oziraje se na dimenzije kuhalne plošče, ki jo potrebujete, izbrali plinsko ploščo, ki vam bo kar najbolj ustrezala in zadovoljila vaše potrebe. Naše plošče za kuhanje deluejo na naravni ali zemeljski plin, ki ga odlikuje izjemno visoka stopnja proizvodnje toplotne energije, zato boste z nakupom naše plinske plošče poskrbeli tako za okolje kot za svojo denarnico in tako zase in za svoje najdražje obroke pripravljali precej enostavneje in ceneje kot z uporabo drugih tehnologij, zaradi česar si boste nekega dne gotovo hvaležni.

Plinska plošča - para

Steklena ali emajlirana površina ter kovinski gorilniki

Plinska plošča, kupljena pri nas, se od drugih morda res razlikuje po številu gorilnikov, vendar obstaja še ena klasifikacija, ki plošče za kuhanje na plin ločuje med sabo. Tako poznamo prve, pri katerih so plinski gorilniki pritrjeni na emajlirano oziroma nerjavečo ploščo, in druge, pri katerih so gorilniki in drugi kovinski elementi nameščeni na steklokeramično ploščo ali pa na ploščo iz kaljenega jekla. Katera koli plinska plošča bo že za zadnje pristana v vašem domu in v vaši kuhinji, ste lahko prepričani, da ste se odločili prav, saj ste izbrali vrhunsko kakovost in tako svojega denarja niste porabili zaman.

Plinska plošča ima namreč pri kuhanju kar precej prednosti pred ostalimi tipi plošč za kuhanje – odlikujejo jo predvsem nadvse enostavna uporaba, dejstvo, da se zelo hitro segreje, in neizmerno hitra odzivnost, ki nam omogoča, da hitro zmanjšamo temperaturo jedi, ki jo imamo na štedilniku, to pa je še posebej koristno v primerih, kjer grozi, da nam bo jed, ki jo kuhamo, zavrela čez rob posode.

Povsem varen način kuhanja

Plinska plošča - ogenj

Morda ste na svetovnem spletu prebrali kakšno zgodbico o uhajanju plina in o nevarnih posledicah, ki jih je imelo uhajanje na ljudi in živali, zato se ne upate odločiti za nakup plinske kuhalne plošče? Bodite povsem brez skrbi. Vsaka plinska plošča, ki je bila kupljena v naši spletni trgovini, je poleg svoje superiorne kakovosti tudi izjemno varna, saj varovala, nameščena na plinsko ploščo za kuhanje, preprečujejo, da bi izpod gorilnikov uhajal plin, ki bi lahko potencialno ogrozil vaše zdravje, saj bi lahko povzročil prenekatero težavo z dihali in z dihanjem, ali pa bi se celo vnel in tako povzročil nevarno eksplozijo.

Plinska plošča je vrhunski, če ne celo najboljši pripomoček za kuhanje, na katerega prisegajo najboljši kuharski mojstri celega sveta, zato si tudi vi čimprej zagotovite svojo in začnite resnično uživati v kuhi!

Kako očistiti umazano plinsko ploščo za kuhanje?

Plinska plošča - čiščenje

Morda pa je vaša plinska plošča v uporabi že nekaj časa in se na njej počasi začenja nabirati umazanija? V tem primeru še ne potrebujete nove plošče za kuhanje, saj lahko s povsem enostano metodo in pripomočki, ki jih verjetno že imate doma v omarici, poskrbite, da bodo kovinski elementi na vaši plinski plošči ponovno čista in sijoča, kot da bi jo ravnokar prinesli iz trgovine.
Čiščenje kovinskih elementov plinske plošče je projekt, za katerega boste potrebovali vsaj 12 ur – brez vaše aktivne udeležbe, brez skrbi! – zato se je čiščenja najbolje lotiti v času, ko veste, da štedilnika nekaj časa ne boste uporabljali. S plošče za kuhanje odstranite vse kovinske elemente in jih položite v plastično vrečko z zadrgo – lahko vsakega posebej, lahko pa tudi kar vse skupaj.

V vrečko nalijte amonijak in jo tesno zaprite. Vrečko s kovinskimi elementi položite še v kovinsko ali plastično posodo, če bi iz nje slučajno začel iztekati amonijak. Posodo postavite na sobno temperaturo za 12 ur, najbolje, da čez noč. Naslednje jutro jo odprite in pod vodo temeljito operite vse elemente, ki so se eno noč namakali v amonijaku in opazili boste, da so madeži skoraj zagotovo popolnoma izginili! Če je na plošči ostala še kakšna posebej trmasta packa, jo zdrgnite z grobim delom gobice za pomivanje posode. Očistite še površino, na kateri so nameščeni kovinski gorilniki in drugi elementi, in vaša plinska plošča za kuhanje bo čista kot solza.

Ne glede na to, za katero plinsko kuhalno ploščo se boste odločili, bomo v spletni trgovini MojPaket poskrbeli, da bo paket v vrhunskem stanju prispel do vas v najkrajšem možnem času.

Priklikajte se na našo spletno stran www.mojpaket.si, oglejte si našo ponudbo in si izberite plinsko ploščo za kuhanje, ki bo povsem zadostila vsem vašim željam. Ponudba kuhalnih plošč, ki so na voljo, je zelo pestra, zato boste zlahka našli idealno ploščo za kuhanje na plin zase. Z nakupom plinske plošče nikar ne odlašajte, temveč svoje naročilo oddajte še danes in kmalu boste lahko z užitkom kuhali na svoji novi kuhalni površini.

Napišite komentar...