Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Vse kategorije
  Filters
  Preferences
  Iskanje

  Plinski štedilnik

  Med ponudbo ostalih vrst kuhališč ter naprav za obdelavo ter pripravo naše hrane pa smo za vas pripravili tudi izbiro plinskih štedilnikov. Če v svojem domu uporabljate plinski štedilnik ter je čas za nakup novega vas vabimo, da nadaljujete z ogledom našega izbora. Preverite ponudbo.
  Poglej kot Mreža Seznam
  Vrstni red
  Prikaži na stran

  Plinski štedilnik Gorenje G5115WH

  364,12 €
  Plinski štedilnik Gorenje G5115WH

  Kako izbrati plinski štedilnik?

  Plinski štedilnik

  Je samostoječa naprava, ki vsebuje gorilne šobe, nad katerimi lahko pri gorečem plinu segrevamo ter kuhamo naše obroke. Plinski štedilnik lahko kupimo v različnih velikostih – lahko imajo dva, štiri ali tudi več gorilnikov, nad katerimi lahko hkrati grejemo več posod. Na plinskem štedilniku lahko zelo natančno uravnavamo temperaturo kuhanja, kar je zelo priročno, kadar kuhamo jedi, ki nam lahko prevrejo.

  Običajno se na štedilniku nahajajo različne velikosti gorilnikov (manjše in večje). Priporočljivo je uporabljati tistega, katerega plamen se čim bolj dotika dna posode, saj plameni, ki segajo izpod dna posode, pomenijo nepotrebno porabo plina.

  Plinski štedilnik je lahko tudi kombiniran z električnimi kuhališči, vgrajeno pa ima lahko tudi pečico – plinsko ali električno. Nekatere je torej potrebno priklopiti na elektriko, drugih pa tudi ne.

  Kako čistimo plinski štedilnik?

  Morda je zaradi odprtega ognja plinski štedilnik malce težje očistiti, saj se lahko delci hrane ter maščobe hitreje primejo na površino, vendar če ga čistite sproti, problemov ne bi smelo biti.

  Da bo čiščenje kar najlaže smo za vas pripravili še nekaj nasvetov...

  Pred čiščenjem vedno preverimo (pa tudi vedno po kuhanju), da so vsi dovodi plina zaprti. Tako gorilnike kot rešetke je običajno mogoče s štedilnika odstraniti, zato je čiščenje še lažje. Kadar nam med kuhanjem hrana prekipi, je bistvenega pomena, da jo pravočasno obrišemo. Prav tako skušajmo po vsakem kuhanju očistiti kuhalno površino oz. osnovo. Očistimo tudi gorilnike ter rešetke. Za čiščenje ni priporočljivo uporabljati žičnatih ali ostalih grobih gobic, saj se lahko površina opraska.

  Filter by:

  Počisti