Nakupovalna košarica
Ni izdelkov v košarici.
Navigation

Filter by:

Počisti
Min: 114,00 € Max: 359,00 €
€114 €359

Plinski štedilnik

Med ponudbo ostalih vrst kuhališč ter naprav za obdelavo ter pripravo naše hrane pa smo za vas pripravili tudi izbiro plinskih štedilnikov. Če v svojem domu uporabljate plinski štedilnik ter je čas za nakup novega vas vabimo, da nadaljujete z ogledom našega izbora. Preverite ponudbo.
Poglej kot
Vrstni red
Prikaži na stran

Plinsko kuhališče Körting KG64EX2

Plinsko kuhališče KG64EX2
139,90 € 114,90 €

Plinski štedilnik G20W

Plinski štedilnik G20W
199,90 € 173,07 €

Plinski štedilnik G51101AW

Plinski štedilnik G51101AW
429,90 € 358,80 €

Kako izbrati plinski štedilnik?

Plinski štedilnik

Je samostoječa naprava, ki vsebuje gorilne šobe, nad katerimi lahko pri gorečem plinu segrevamo ter kuhamo naše obroke. Plinski štedilnik lahko kupimo v različnih velikostih – lahko imajo dva, štiri ali tudi več gorilnikov, nad katerimi lahko hkrati grejemo več posod. Na plinskem štedilniku lahko zelo natančno uravnavamo temperaturo kuhanja, kar je zelo priročno, kadar kuhamo jedi, ki nam lahko prevrejo.

Običajno se na štedilniku nahajajo različne velikosti gorilnikov (manjše in večje). Priporočljivo je uporabljati tistega, katerega plamen se čim bolj dotika dna posode, saj plameni, ki segajo izpod dna posode, pomenijo nepotrebno porabo plina.

Plinski štedilnik je lahko tudi kombiniran z električnimi kuhališči, vgrajeno pa ima lahko tudi pečico – plinsko ali električno. Nekatere je torej potrebno priklopiti na elektriko, drugih pa tudi ne.

Kako čistimo plinski štedilnik?

Morda je zaradi odprtega ognja plinski štedilnik malce težje očistiti, saj se lahko delci hrane ter maščobe hitreje primejo na površino, vendar če ga čistite sproti, problemov ne bi smelo biti.

Da bo čiščenje kar najlaže smo za vas pripravili še nekaj nasvetov...

Pred čiščenjem vedno preverimo (pa tudi vedno po kuhanju), da so vsi dovodi plina zaprti. Tako gorilnike kot rešetke je običajno mogoče s štedilnika odstraniti, zato je čiščenje še lažje. Kadar nam med kuhanjem hrana prekipi, je bistvenega pomena, da jo pravočasno obrišemo. Prav tako skušajmo po vsakem kuhanju očistiti kuhalno površino oz. osnovo. Očistimo tudi gorilnike ter rešetke. Za čiščenje ni priporočljivo uporabljati žičnatih ali ostalih grobih gobic, saj se lahko površina opraska.