Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Naj bo letošnje poletje nepozabno

Naj bo letošnje poletje nepozabno

Temperature so se že pred časom dvignile precej visoko, da ne rečemo kar na poletno žgoče, sončni žarki pa nas že prijetno božajo po obrazu in po vseh izpostavljenih predelih kože ter nas barvajo v temnejše odtenke kožnih barv.

Toplejše ozračje poleg občutka upanja in optimizma po turobni zimi in deževni pomladi s seboj vedno prinese tudi tisto nalezljivo poletno veselje, ki nas vsako leto znova in znova prepriča, da vsaj začasno zapustimo svoje domove, kjer smo zaviti v plasti oblačil preživljali poznojesenski in zimski mraz ter gremo ven, se odpeljemo na morje oziroma na bazen, v hribe ali kam drugam ter da tako ali drugače uživamo na svežem zraku in vpijamo žarke vročega poletnega sonca.

Možnosti, da ostanemo telesno aktivni, imamo spričo suhega in toplega vremena in ostalih okoliščin v poletnih dneh, ki se pri nas začnejo tako nekako ob koncu maja, so na vrhuncu junija, julija ter avgusta in se končno zavlečejo vse do sredine septembra, res ogromno, saj poleg notranjih prostorov lahko zaradi višjih temperatur izkoristimo tudi okolja, ki jih ponuja narava.

Pripomočki, kot so bazeni in podobno za lepše poletje

Poleti sicer lahko, kot že rečeno, počnemo marsikaj, različne aktivnosti pa nam bodo močno olajšali oziroma še dodatno popestrili številni pripomočki, ki na prvi, bežni pogled morda niso nič posebnega, ob tehtnem razmisleku pa ugotovimo, da lahko odločilno prispevajo vsaj k udobju poletnih aktivnosti, ki se jih ob vročem, žgočem soncu radi udeležujemo.

Sem spadajo na primer kakšna lepa in kakovostna napihljiva blazina, ki nam omogoča večurno ležerno drsenje po vodni gladini in obenem užitek ob dobro knjigi, najrazličnejše vodne pištole, s katerimi lahko uprizorimo pravo malo (a še kako osvežilno) vojno, majhni ali večji otroški bazenčki in večji bazeni, namenjeni večjemu številu ljudi, ki nam omogočajo, da svoj drobcen košček plaže prinesemo pred svojo hišo, plavalne deske, s pomočjo katerih se bodo otroci hitro in enostavno naučili plavati, kot opora pri plavanju pa bodo odlično služile tudi starejšim, utrujenim rokam ter tistim, ki niso tako vešči plavanja. Tu so še vzdržljivi napihljivi čolni, ki nas lahko popeljejo na najrazličnejše vodne dogodivščine – vse našteto in še več pa lahko za brezskrbne, a nepozabne poletne vragolije dobite v spletni trgovini MojPaket.

Bazeni in napihljive blazine

Zabava na morju ali na bazenu – napihljive blazine, napihljivi čolni in vodne pištole

Recimo, da se po poletni oddih in sprostitev odpravljate na morje oziroma na bazen. Obe okoliščini se druga od druge nekoliko razlikujeta in imata specifične aspekte, značilne za vsako od njiju. Vseeno pa so si pripomočki, ki bi jih s seboj odnesli na eno oziroma drugo lokacijo, v veliki večini enaki in odvisni od vaših želja, kaj na morju oziroma na bazenu želite početi.

Napihljiva blazina, na primer, je eden bolj vsestranskih pripomočkov za brezskrbno uživanje na dopustu. Udobno zleknjeni na njej se lahko namreč podamo na pravo morsko oziroma bazensko odisejo in po mirni površini vode drsimo naokrog.

V spletni trgovini MojPaket ponujamo različne vrste napihljivih blazin, od katerih imajo nekatere celo držalo za pijačo, tako da lahko v svoji najljubši osvežitvi uživate, kjerkoli ste se že odločili »postaviti« svojo napihljivo blazino. Če nam ni do tega, da bi na valovih »pluli« po vodni površini, nam napihljiva blazina lahko tudi na kopnem služi kot udobno ležišče, na katerem lahko dolge ure posedamo oziroma poležavamo in zraven uživamo v svoji najljubši knjigi, reviji oziroma filmu, če na dopust s seboj nesemo tudi kakšen kos pametne tehnologije. S tem pa se možnosti za njeno uporabo še ne končajo. Če na dopustu dobite obiske, jih lahko zdaj brez skrbi in kakršne koli zadrege povabite, da pri vas prespijo preko noči. Napihljiva blazina namreč lahko služi tudi kot zasilno, a dokaj udobno ležišče.

Če se danes odpravite na plažo, se boste skoraj gotovo sprehodili mimo vsaj ene drobcene prodajalnice, kjer je na voljo vse potrebno za uživanje ob morju. A predmeti v takšnih prodajalnicah so velikokrat zelo dragi, izdelani pa so iz nekakovostnih materialov – napihljiva blazina, kupljena v eni teh prodajaln vas bo verjetno stala veliko denarja, a se boste morali že jutri ali pojutrišnjem odpraviti po novo, saj bo kmalu začela puščati. Ne nasedajte zato ponudbam pretkanih prodajalcev in si kakovostno napihljivo blazino raje (ugodneje) kupite prek spletne trgovine MojPaket.

Kot že rečeno, imajo te obmorske prodajalnice v ponudbi mnoge artikle, ki naj bi povečali naš užitek ob preživljanju časa na plaži. Na policah oziroma stojalih se velikokrat znajde tudi kakšna vodna pištola. Ta bo še posebej navdušila najmlajše, pa tudi starejši se ob žgočih poletnih temperaturah verjetno ne boste branili kakšnega blagodejnega curka. Vodnih pištol obstaja več vrst, od tistih čisto navadnih vse tja do vodnih pištol s posebnimi funkcijami, ki se jih bo razveselil prav vsak otrok. Vodna pištola je poleg pripomočkov za peskovnik glavna igrača plaže, saj predstavlja zanimivo in neškodljivo obliko zabave.

Poleg blazin in bazenov obstaja še en napihljiv pripomoček, ki vam bo pomagal do večjega užitka na morju – to so napihljivi čolni. Ti so lahki in prenosni, lahko jih pospravimo kamorkoli, ko pa jih potrebujemo, jih enostavno potegnemo iz torbe ali nahrbtnika, postavimo na tla, napolnimo z vpihi (zamudno in naporno) ali kompresorjem (enostavno in hitro) in že lahko odveslamo (ponavadi so zraven vesla) novim dogodivščinam naproti.

Napihljivi čolni so idealen poletni pripomoček za tiste, ki so po duši raziskovalci ter se kmalu naveličajo brezciljnega poležavanja in si želijo ogledati še druge dele obale kot tistega, na katerega so položili svojo brisačo. Napihljiva blazina, čeprav tudi omogoča lebdenje na vodi, enostavno ne omogoča vsega, kar omogoča napihljiv čoln, ki je za dolge razdalje po vodi seveda tudi varnejši in primernejši.

Napihljive blazine, napihljivi čolni in vodne pištole

Varno v vodo

Danes, ko nas vsakdanje obveznosti tudi poleti velikokrat zadržujejo v središču mest in ko smo nekako izgubili stik z naravo okrog nas, se v naši sredi celo med odraslimi najdejo tudi takšni, ki niso ravno spletni pri plavanju oziroma tega sploh ne znajo. Še več je takšnih posameznikov med otroci, zato je ključnega pomena, da, če dopustujemo nekje ob vodi, poskrbimo za ustrezne varnostne ukrepe.

Eden takšnih ukrepov je, da neplavalcem zagotovimo na vodi lebdeč pripomoček, ki jih bo ob vragolijah v vodi pomagal obdržati nad gladino. Plavalnih desk v naši ponudbi je več – imamo tiste resne, enobarvne za bolj resne oziroma odrasle dopustnike, pa tudi za tiste, ki želijo, da njihova plavalna deska prikazuje njihovega najljubšega risanega junaka oziroma filmskega superjunaka, se bo gotovo kaj našlo. Plavalne deske niso velik stroek, pa vendar lahko pomenijo razliko med brezskrbnim uživanjem na dopustu in nenehni skrbi, da bi se našim dragim kaj zgodilo. Tako da nam lahko predvsem prihranijo veliko živcev in nenehnega pogledovanja k vodi, da bi preverili, ali naši neplavalci še držijo glavo nad gladino morja oziroma bazena.

Plavajte kar doma

Da bi uživali v čofotanju, pa nam ni treba na morje oziroma na bazen. Izkoristimo lahko tudi mirne dele rek, na primer Soče in Kolpe, in obiščemo katerega izmed taborov ob njuni strugi, ali pa vodo za čofotanje prinesemo kar na naš domač prag – nalito v otroški bazenček. Otroški bazeni se v spletni trgovini MojPaket dobijo v najrazličnejših dimenzijah – od tistih, ki so primerni zgolj za namakanje in čofotanje, do takšnih, ki jim pravzaprav ne moremo reči bazeni za otroke, saj so precej veliki in tudi odrasla oseba lahko v katerem od njih brez težav zaplava. Teh nadtalnih, premičnih bazenov, ki niso pritrjeni v tla, temveč jih lahko po mili volji premikamo, dokler imamo dostop do dovolj ravnega terena, je več vrst: za najmlajše so napihljivi bazeni, ki jih lahko hitro in enostavno napolnimo kar s kompresorjem. Malo počasneje gre napihovanje z vpihovanjem zraka, a to ne pomeni, da je ta način nemogoč. Poznamo pa tudi večje bazene, katerih ogrodje postavimo na ravna tla, nato pa ga napolnimo z vodo.

Ti napihljivi bazeni, otroški bazeni ter tisti malo večji bazeni so idealna rešitev za tiste, ki se želijo naužiti vodnih vragolij (ali želijo, da se jih najužijejo njihovi najmlajši), a se iz takšni in drugačnih razlogov (npr. bolezen, poškodba, prevelika razdalja ...) ne želijo oziroma ne morejo v resnici odpeljati na morje ali na bazen. Otroški bazeni so v spletni trgovini MojPaket na voljo v različnih barvah in z različnimi motivi, tako da si lahko najmlajši izberejo, kdo jih bo gledal s stranice bazenčka, tisti malo večji pa bodo navdušeni nad ponudbo bazenov različnih dimenzij in oblik. Ta pestrost omogoča, da si bazen izberete v skladu z okoliščinami lokacije, kamor ga nameravate postaviti. Bazeni – tako otroški bazeni kot trdni bazeni in napihljivi bazeni za odrasle potrebujejo še nekaj dodatnih pripomočkov za vzdrževanje – večino teh pa ponujamo v spletni trgovini MojPaket. Tako bazeni za otroke kot za odrasle na primer potrebujejo podlogo, da osebi, ki v bazenu vstane, ne drsi. Napihljivi bazeni, na primer, potrebujejo črpalko za polnjenje, še posebej tisti večji. Bazene je treba redno čistiti in tudi za to vam pripomočke lahko ponudimo v spletni prodajalni MojPaket.

Poletje in pripomočki za plažo

Se torej splača?

Bazeni za otroke, napihljive blazine, na katerih lahko poleti poležavate, napihljivi čolni, vodne pištole in še kaj – vse to so pripomočki, brez katerih poletni dopust ne bi bil to, kar je. Oglejte si ponudbo spletne trgovine MojPaket in se prepričajte, da imamo vse, kar si lahko zamislite, da bo vaše poletje prijetno in sproščujoče. Privoščite sebi in svojim najbližjim sredstva, s pomočjo katerih bodo lahko sončne dni užili »na polno« in jih izkoristili do zadnje sekunde, saj se bodo še prekmalu končali in spet bo potrebno sesti v šolske klopi oziroma poprijeti za delo.

Naj vam ne bo škoda denarja za ljubljence poletja, ki vam bodo omogočili prijeten dopust, na katerem si boste napolnili baterije in se ob koncu pripravljeni in polni pozitivne energije spoprijeli z izzivi, ki jih prinaša vsakdanje življenje v »resničnem« svetu.

Kaj še potrebujete?

Ne glede na to, kje se odločimo v poletnih mesecih preživljati dopust, je dobro, da s seboj vzamemo še nekaj stvari, ki jih zaenkrat še nismo našteli. Če bomo zdoma ves dan, je pomembno, da sebi in drugim za ta čas zagotovimo zadostno hidracijo – najbolje kar z litrskimi plastenkami, v katerih smo čez noč zamrznili vodo. Ko pritisne najhujša vročina, se bo voda začela taliti in osvežili se bomo lahko z ledeno hladno pijačo – če bi si zjutraj zgolj iz pipe natočili mrzlo vodo, bi bila ta opoldan že kar pošteno topla.

Pomembno je tudi, da imamo s seboj dovolj hrane. Vzamemo nekaj, kar lahko enostavno pojemo z rokami in, za kar ne potrebujemo posebnih pripomočkov – idealna oblika malice so na primer sendviči.

Poskrbeti moramo tudi za kožo, izpostavljeno žgočim sončnim žarkom – in sicer tako, da v torbo pospravimo kremo za sončenje s čim višjim zaščitnim faktorjem. Dobro je, če zraven vzamemo tudi repelent proti insektom – ponoči nas bo ščitil pred piki komarjev, podnevi pa bo odganjal klope, če si bomo zaželeli osvežilnega sprehoda v senci gozda.

Napišite komentar...