Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Pomivalni stroji.

Pomivalni stroji.

Pomivalni stroj - Po najboljšega na MojPaket.si

Pomivalni stroji danes ne predstavljajo več nekakšne luksuzne dobrine, ki si jo lahko privoščijo le tisti z debelimi denarnicami, za “običajne” ljudi pa je mnogo predraga, kot je to veljali v preteklosti, temveč so stroji za pomivanje posode postali nujna stalnica vsakdanjega življenja gospodinjstva, katerega člani so polno zaposleni s službo, šolo ali drugimi dejavnostmi.

Stroji za pomivanje posode - kaj in kdaj?

Stroji za pomivanje posode delujejo tako, da posodo in pribor škropijo z vročo vodo in tako odstranjujejo umazanijo, za razliko od ročnega pomivanja posode, pri katerem je tisti element, ki odstranjuje nesnago, drgnjenje.

Ljudje so svojo posodo na roke pomivali vse do dvajsetih let prejšnjega stojeta, ko je v zadovoljstvo gospodinj prišlo do izuma pomivalnih strojev, ki naj bi jim olajšal in skrajšal delo, a so ti stroji v vsesplošno uporabo prišli šele kakšnega pol stoletja pozneje.

Pomivalni stroji - krožniki

 

Poznamo več vrst pomivalnih strojev, od katerih ima vsaka tako svoje dobre kot tudi svoje slabe lastnosti...

Pomivalni stroji, ki so v uporabi zelo pogosto, so tisti klasični, ki se namestijo pod pult in jih je potrebno priključiti na vodovodni sistem. Takšnih, vgradnih pomivalnih strojev, v spletni trgovini MojPaket.si ponujamo kar nekaj, v svoji ponudbi pa imamo večinoma prostostoječe stroje za pomivanje posode, ki jih lahko postavite kamorkoli in po potrebi tudi prestavljate, kamorkoli in kakorkoli pogosto želite.

Vsi pomivalni stroji, ki jih imamo v svoji ponudbi, prihajajo od najodličnejših proizvajalcev, kot so Gorenje, Indesit, AEG in Electrolux.

Domala vsi stroji za pomivanje posode, ki jih ponujamo v spletni trgovini MojPaket.si., spadajo v energijski razred A ali boljši energijski razred, kar pomeni, da zelo dobro izkoriščajo električno energijo, ki jo prejmejo, zato so za uporabnika in njegovo denarnico mnogo bolj primerni, za okolje pa bolj prijazni od ostalih pomivalnih strojev.

Pomivalne stroje v naši ponudbi odlikujejo tudi jasen in natančen prikaz poteka programa in druge odlične lastnosti, kot je enostavno upravljanje in visoka učinkovitost.

Vgradni ali prostostoječi - kateri je boljši?

Od vgradnih pomivalnih strojev so najboljši v naši ponudbi pomivalni stroji proizvajalca Electrolux.

Večinoma so Electroluxovi pomivalni stroji izredno prostorni in tako lahko operejo več standardnih pogrinjkov, kot običajni stroji za pomivanje posode, ne da bi prenapolnjenost pomivalnega stroja negativno vplivala na njegovo delovanje.

Nekateri stroji pri svojem delovanju uporablja tehnologijo Aqua Stop, ki zagotavlja zaščito proti izlitju vode, zato vam ni potrebno skrbeti, da bo prišlo do nesreče, ko niste ob pomivalnem stroju.

Med programi pomivanja imajo nekateri tudi že vgrajen ekonomični program, kar pomeni, da porabijo manj vode. To je boljše za okolje, hkrati pa pomeni skrajšan čas sušenja posode.

Manj prijetna lastnost vgradnih pomivalnih strojev je, da je za namestitev takšnega pomivalnega stroja potreben poseg v vodovodno napeljavo v kuhinji, zato mora tak postopek opraviti izučen vodovodar, pri selitvi pa boste vaš stroj težko odnesli s sabo.

Pri prostostoječih pomivalnih strojih posebno nameščanje ni potrebno, stroj enostavno postavite v prost kotiček, ko pa ga potrebujete, ga pripeljete do pomivalnega korita, ga priklopite na vročo vodo in že je pripravljen, da začne pomivati. Ko opravi s svojim delom, ga lahko spet premaknete, kamorkoli želite.

Pomivalni stroji - prostostoječi

Med prostostoječimi pomivalnimi stroji so najboljši pomivalni stroji različnih modelov, proizvajalca Gorenje.

Prostostoječi pomivalni stroji so za odtenek cenejši od vgradnih, a so Gorenjevi stroji vseeno uvrščeni v visok energijski razred, operejo pa lahko hkrati povsem zadovoljivo količino standardnih pogrinjkov, kar povsem zadostuje za pomivanje posode v običajnem gospodinjstvu.

Najboljši stroji imajo več prednastavljenih programov pomivanja posode, na primer normalni program, intenzivni program, avtomatski program, hitri program, ECO program, program namakanja, program izpiranja in program nežnega pomivanja, ki glede na uporabnikove želje in potrebe omogočajo najboljšo izkušnjo strojnega pomivanja posode.

Pomivalni stroji znamke Gorenje uporabljajo UseLogic tehnologijo, ki omogoča do 24 urno zakasnitev začetka pomivanja.

Do čistega pomivalnega stroja s stvarmi iz vaše kuhinjske omarice

Pomivalni stroji - kuhinja

Pomivalni stroji niso ravno poceni investicija, zato je dobro poskrbeti, da boste svojega lahko uporabljali kar najdlje. To pomeni, da vaš stroj potrebuje prav posebno nego (Preberite še, kako se vzdržujejo pralni stroji.)

V spletni trgovini MojPaket.si vam seveda ponujamo pomivalne stroje najboljše kakovosti, ki imajo posledično tudi izredno dolgo življenjsko dobo, vendar se vsak stroj pokvari, če zanj ne skrbite pravilno.

Naloga pomivalnega stroja je seveda, da poskrbi, da je vaša posoda vsak dan čista in pripravljena za uporabo, pa vendar se prav zato v njegovi notranjosti lahko nabere umazanija, ki jo je treba vsake toliko časa očistiti.

Pri čiščenju pomivalnega stroja je še posebej pomembno, da uporabljate čistilna sredstva, ki za človeka niso škodljiva ali celo strupena, saj je pomivalni stroj med pranjem v stiku s posodo, s katero pripravljate in uživate vaše vsakdanje obroke, zato lahko hitro pride do zastrupitve.

Vaš pomivalni stroj lahko očistite na povsem naraven način, pri tem pa vam bosta pomagali dve izmed najbolj uporabnih stvari, kar jih imate v kuhinjski omarici: soda bikarbona in kis za vlaganje.

Soda in kis za čistost pomivalnega stroja

Pomivalni stroji imajo običajno dve “nadstropji”. V zgornje “nadstropje” praznega pomivalnega stroja postavite skodelico, ki je primerna za pranje v takšnem stroju in vanjo do vrha nalijte kis za vlaganje. Zaženite cikel pranja in nastavite temperaturo vode na najbolj vročo, kot jo zmore segreti vaš stroj.

Ko se pranje konča, po spodnjem “nadstropju” pomivalnega stroja potresite še skodelico sode bikarbone. Zaženite krajši cikel in do konca operite vaš stroj za pomivanje posode.

Ta postopek ponovite vsaj enkrat na pol leta. Kis bo očistil maščobo iz vašega pomivalnega stroja, ga razkužil in pomagal pri odstranjevanju neprijetnih vonjav. Soda pa bo k temu dodala še odstranjevanje madežev in osvežitev stroja. Ob rednem izvajanju takšnega čiščenja vam bo vaš pomivalni stroj brez težav služil še dolga leta.

Trenutno imamo v spletni trgovini MojPaket.si v ponudbi kar nekaj različnih tipov pomivalnih strojev različnih proizvajalcev. Če naročite svojega ravno v naši spletni trgovini, vam dostavo v zahvalo plačamo mi. Preglejte ponudbo na spletni strani MojPaket.si in si še danes zagotovite varčen in cenovno ugoden pomivalni stroj, ki bo vso vašo posodo opral kot za šalo.

Napišite komentar...