Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Posteljnina.

Posteljnina.

Ne najdete prave posteljnine? Pomagamo!

Težko zaspite, je ta postopek izredno dolgotrajen, pa še ponoči se pogosto zbujate? Se po več ur premetavate po postelji, a spanca kar ni in ni in ni od nikoder? Morda je za vse vaše težave s spancem kriva posteljnina, ki jo imate na postelji, morda si niste izbrali pravega ležišča, težave pa vam lahko povzročajo tudi neprimerni vzglavniki, ki so preveč polni, preveč visoki, preveč ploščati ...

V spletni trgovini MojPaket vam poleg odličnih artiklov, ki so primerni za vse, še tako zahtevne kupce, ponujamo še nekaj nasvetov, da se boste zjutraj zbudili naspani.

Povprečen človek tudi do eno tretjino svojega življenja preživi v postelji. To je ogromno, zato je izredno pomembno, da si izberemo takšno posteljo, da se bomo v njej dobro počutili in bomo čas v njej preživljali v znamenju nebeškega udobja in ne v znamenju bolečin.

Vas mučijo alergije?

Vaš spanec je morda resno otežen zaradi alergij, ki vam ne dajo spati in pravilno dihati, kar je v najboljšem primeru izredno neprijetno. Pri tem si lahko veliko pomagate z izbiro hipoalergenske posteljnine, pa tudi z kar čim bolj rednim vzdrževanjem čistoče v prostoru, v katerem spite.

Če ste, na primer, alergični na prah in na pršice, potem sta red in čistoča še posebej pomembna. Če si želite, da bi se v vaši spalnici in na vaši postelji nabiral prah, pomislite še enkrat. To vam ne bo le preprečevalo mirnega spanca, temveč lahko zaradi alergije in prahu pride celo do težav z dihali.

Stvar v postelji, ki povzroča največ težav pri alergikih, so vzglavniki. Med spanjem namreč na vzglavnik seveda položimo glavo in kaj lahko se zgodi, da se boste zbudili z rdečimi, zabuhlimi očmi ali zamašenim nosom.

Pri izbiri posteljnine bodite pozorni na velikost por – večje, kot so pore, več je namreč možnosti, da se bodo v njih zadrževale pršice, prah in drugi alergeni. Posteljnina, ki si jo izberete, naj bo prav tako dovolj kvalitetna, da bo preživela številna pranja. Pogosto pranje odeje, vzglavnika in prevlek bo namreč nujno potrebno, če ne želite, da se vanje naselijo pršice. Kakovostno posteljnino, ki ne bo kar tako podlegla zunanjim vplivom, dobite v spletni trgovini MojPaket.

Poleg izbire in rednega pranja posteljnine je pomembno tudi, da si vsaj v spalnici ustvarite okolje, kjer bodo imele pršice in drugi alergeni manj možnosti, da se namnožijo. To pa lahko najpreprosteje storite tako, da odstranite čimveč mest, kjer bi te stvari lahko uspevale. Torej iz spalnice odnesite vse plišaste igračke, oblačila, ki so potrebna pranja, in tako naprej.

Posteljnina - alergije

Previsok ali prenizek vzglavnik

Na različnih vzglavnikih različni ljudje različno spimo. Medtem ko imajo nekateri raje puhaste blazine, imajo drugi raje, da so njihovi vzglavniki čim bolj ploščati, saj jih v nasprotnem primeru boli vrat. Predlagamo vam, da preizkusite različne vrste vzglavnikov in se nato odločite, na katerem vam je najbolj udobno, saj boste na udobnem vzglavniku še najhitreje zaspali in se lahko nadejali cele noči nemotenega spanca.

Če ste nagnjeni k bolečinam in krčem v vratu, vam priporočamo anatomski vzglavnik iz spominske pene, ki se prilagaja obliki vašega vratu in glave, zato imata tako vrat kot glava maksimalno podporo, ne da bi vas pri tem kaj neprijetno tiščalo.

V spletni trgovini MojPaket vam ponujamo pestro izbiro tako anatomskih kot ostalih vzglavnikov.

Posteljnina - vzglavnik

Predebela ali pretanka odeja

Težave s spancem so lahko tudi vzrok prenizkih oziroma previsokih temperatur. Morda tudi poleti ne morete spati brez odeje, a je tista, s katero se pokrivate, čisto predebela za ta letni čas. Morda imate tanko odejo, ki pozimi ne opravlja svojega poslanstva. Morda vam je hitro vroče ali vas hitro zebe. Tudi tu vam svetujemo, da preizkusite čim več odej in se odločite, katera debelina vam najbolj ustreza. Priporočamo, da imate zase vsaj dve odeji – eno za poleti in drugo, debelejšo za pozimi.

Posteljnina - odeja

Vzglavnik, na katerem se potite    

Če ste povsem prepoteni, težko zaspite, še posebej, če se potite v glavo. Pri reševanju tega problema vam lahko pomaga prav poseben vzglavnik. V spletni trgovini MojPaket ponujamo najrazličnejše, za tiste, ki imate zgoraj omenjeni problem, pa so najbolj primerne blazine za spanje tiste, ki so polnjene z ajdovimi ali pirinimi luščinami. Takšen vzglavnik vam bo celo takrat, ko boste sredi noči trdno spali, pomagal pri uravnavanju telesne temperature. Narejeni so namreč tako, da pozimi grejejo, poleti pa vas bodo prijetno hladili celo noč. Ajdov vzglavnik je odličen tudi pri boju z glavoboli ali migrenami, z bolečinami v vratnih vretencih in ramenih ter v zatilju, pomagal vam bo, če ste nespečni, odpravil bo bolečino v sklepih, izboljšal pa bo tudi vašo prekrvavitev. Več funkcij v eni, torej. Kaj boljšega si še lahko zaželite?

V spletni trgovini MojPaket vam svetujemo, da vzglavnik, polnjen s pirinimi ali z ajdovimi luščinami vsak dan dodobra prezračite, perete pa samo zunanjo prevleko. Luščine lahko seveda tudi zamenjate. Ko imate občutek, da so že preveč razdrobljene ali ko izgubijo svoj vonj, vzglavnik po šivu na eni stranici razparajte, luščine vsujte ven iz njega in v vzglavnik nasujte nove. Vzglavnik lahko nato povsem brez težav zašijete nazaj. Podobno lahko storite tudi, če imate občutek, da je luščin v vzglavniku preveč ali premalo. Vzglavnik odprite in dodajte luščine ali pa jih nekaj stresite ven, da si zagotovite maksimalno udobje.

Pravilna izbira posteljnine je torej izredno velikega pomena, če želite prav vsak dan biti spočiti in pripravljene na izzive, ki jih ponuja novo jutro. A ugotovili smo, da posteljnina ni edini faktor, ki določa udobje v vaši spalnici, temveč je to tudi higiena prostora in to, da svoje spalnice ne napolnite s predmeti, na katerih bi se lahko nabiral prah, saj to lahko pripelje do hudih alergijskih reakcij. Če si želite vrhunske posteljnine in posledično najudobnejšega ležišča, na katerem ste kdaj koli spali, potem obiščite spletno trgovino MojPaket. Čaka vas pestra izbira posteljnin v vseh mogočih barvah in oblikah ter z različnimi učinki, ki bo zadovoljila tudi najbolj izbirčne kupce.

Obiščite našo stran in se prepričajte, da pri nas dobite le najboljše, pa naj bo to posteljnina, vzglavnik ali karkoli drugega.

Napišite komentar...