Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Vse kategorije
  Filters
  Preferences
  Iskanje

  Povečan poštni promet ob koncu leta

  Povečan poštni promet ob koncu leta

  Pošta Slovenije je zaradi pričakovanega, bistveno povečanega obsega pošiljk v zadnjih dveh mesecih letošnjega leta izvedla vrsto aktivnosti, da bo kar najbolje pripravljena na to obdobje in da bo pošiljke naslovnikom dostavila v najkrajšem času. Na osnovi preteklih izkušenj in trendov v poštno-logistični dejavnosti konec novembra in v decembru pričakuje znatno povečanje predvsem števila paketnih pošiljk, prav tako je kljub upadu pisemskih pošiljk zaradi e-substitucije še vedno povečan tudi promet pisemskih pošiljk.

  Tako je bilo v celotnem lanskem letu v notranjem poštnem prometu prenesenih dobrih 239 milijonov navadnih naslovljenih pisemskih pošiljk, v mednarodnem prometu pa 14,6 milijona pošiljk (pošiljke, ki prispejo iz tujine, in pošiljke, ki so v tujino poslane). V lanskem decembru je bilo v notranjem prometu prenesenih 14 odstotkov več naslovljenih pisemskih pošiljk v primerjavi z ostalimi meseci v letu, medtem ko je bilo v mednarodnem prometu teh pošiljk za približno 50 odstotkov več. Promet paketnih pošiljk pa je v novembru in decembru višji za dobrih 12 odstotkov, kar je veliko predvsem zaradi volumnov paketnih pošiljk, ki jih mora Pošta Slovenije prepeljati in dostaviti naslovnikom.

  Pošta Slovenije uporabnikom poštnih storitev svetuje pravočasno naročilo izdelkov v spletnih trgovinah in priporoča pravočasno oddajo pisemskih pošiljk v predprazničnem času, da bodo voščila in paketi še pred prazniki prispeli do naslovnikov in da darila ne bodo zamujala. Ob tem poudarja, da bodo pošiljke naslovnikom dostavljene v najkrajšem času. Pošta Slovenije uporabnike poštnih storitev hkrati prosi za razumevanje, če pošiljka za naslovnika v Sloveniji ne bo dostavljena že takoj naslednji dan po oddaji pošiljke. Vsekakor bo dostavljena v zakonsko predpisanih rokih, to je najkasneje v treh dneh od oddaje pošiljke v prenos (v te dneve pa ne štejejo sobote, nedelje in prazniki).

  Priporočljivi roki oddaje pošiljk v predprazničnem času:

  Dostava pisem in paketov lahko v predprazničnem času traja dlje. Pošljite pravočasno.

   
  Napišite komentar...