Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Pralni stroj - TOP nasveti pred nakupom!

Pralni stroj - TOP nasveti pred nakupom!

Pralni stroji so pripomoček, ki je danes nujen prav v vsakem gospodinjstvu, saj morajo biti naša oblačila oprana in sveža prav vsak dan. Vendar pa je pri pralnem stroju danes pomembnih še mnogo drugih dejavnikov, ne zgolj to, da dobro opere oblačila. Pozornost je treba posvetiti tudi temu, koliko energije takšen stroj porabi in kako njegova uporaba vpliva na okolje.

V spletni trgovini MojPaket.si vam ponujamo različne pralne stroje znamk najvišje kakovosti, kot so Gorenje, Indesit in Samsung, pri nas pa imate prav tako na voljo sušilne stroje pa tudi stroje, ki so kombinacija pralnega in sušilnega stroja in tako lahko z njimi počnete oboje, tako da vam ni treba prestavljati perila iz enega stroja v drugega.

Vse izdelke odlikuje vrhunska kakovost in visok energijski razred, kar pomeni majhno porabo energije in pralne stroje, ki so prijazni do okolja. Odlikuje jih tudi možnost za nastavitve po meri in več prednastavljenih nastavitev, ki bodo omogočile, da bodo vaša oblačila in ostali predmeti oprani, kot je treba.

Če se boste odločili za nakup pralnega ali sušilnega stroja v spletni trgovini MojPaket.si, bo poštnina za vas brezplačna.

Pralni stroji, kjer je bila potrebna fizična moč

Prvi pralni stroji so bili za čas, v katerem so bili v uporabi, sicer tehnološko zelo dovršeni, danes pa bi se ob pogledu na njih zaradi odlične tehnologije, ki jo imamo na voljo za pranje perila, verjetno malce posmehnili. Tedanje naprave za pranje perila so se v veliki meri zanašale na fizično moč tistega, ki je z njimi upravljal – v skoraj vseh primerih so bile to ženske, ki so skrbele za gospodinjstvo.

Kot pralno sredstvo so uporabljale lug in pepel, kasneje pa je prišlo v modo tudi milo za pranje. Ker je bilo to opravilo fizično naporno in zelo zamudno, se je “žehta”, kot se je takrat reklo opravilu pranja perila, opravljala le en dan v tednu ali še redkeje. Danes je to opravilo precej enostavnejše, zato ga lahko izvajamo prav vsak dan. Zvečer perilo in rjuhe iz koša za umazano perilo zložimo v pralni stroj, pritisnemo nekaj gumbov in perilo je v nekaj kratkih uricah oprano. Če imate doma tudi sušilni stroj, lahko oblačila, ki ste jih zvečer zložili v stroj, zjutraj topla in dišeča oblečete za v službo ali v šolo.

Takšni s polnjenjem spredaj ali zgoraj – kakšna je razlika?

Pralni stroji

V Sloveniji so še vedno najbolj priljubljeni pralni stroji, v katere se oblačila nalagajo s sprednje strani, vendar v spletni trgovini MojPaket.si ponujamo tudi pralne stroje, v katere se oblačila naložijo od zgoraj, za tiste, ki jim je ta način ljubši.

Vsaka vrsta pralnega stroja pa ima tako prednosti, kot tudi lastnosti, ki so lahko za določene uporabnike negativne.

Pralni stroji, ki se polnijo od spredaj, so bolj energetsko učinkoviti kot tisti s polnjenjem od zgoraj, saj za cikel pranja porabijo manj vode, poleg tega pa lahko v takšnem pralnem stroju operete več stvari naenkrat, saj so njihovi bobni bolj prostorni. Ker se boben vrti z visoko hitrostjo, so oblačila po pranju manj vlažna in se hitreje posušijo. Prednost pa je tudi v sami zasnovi pralnega stroja – ker se polni od spredaj, lahko zlagate enega na drugega, če imate v prostoru, kjer perete oblačila, prostorsko stisko, lahko pa nanj postavite tudi sušilni stroj. Vendar pa je cena pralnih strojev s sprednjim polnjenjem višja, saj so tehnološko bolj napredni in imajo več različnih nastavitev, zaradi zasnove lahko pride do neprijetnih vonjav, pralni cikel pa je lahko daljši.

Pralni stroji, ki se polnijo od zgoraj, so odlična izbira za ljudi, ki imajo težave s hrbtom, saj se ni potrebno prepogibati, da bi v pralni stroj zložili oblačila. Te pralne stroje prav tako odlikuje krajši cikel pranja, nastavitve pa so manj zapletene kot pri drugi verziji pralnih strojev. Morebitna slabost pralnih strojev z zgornjim polnjenjem so daljši cikli pranja, manjša prostornina bobna in dejstvo, da oblačila po pranju v takšnem stroju potrebujejo več časa, da se popolnoma posušijo.

Obstajajo tudi pralni stroji, ki so kombinacija obeh tipov – stroj se polni od zgoraj, pri tem pa ima več nastavitev, večjo prostornino bobna in manjšo porabo energije.

Prva pomoč s sodo bikarbono in limininim sokom

Pralni stroji - čiščenje bobna

Čeprav je pralni stroj v svojem temeljnem poslanstvu namenjen prav čiščenju, tudi sam vsake toliko časa potrebuje nekaj nege. Pralni stroji so namreč zaradi svoje funkcije in dejstva, da vanje zlagamo umazana oblačila, posebej dovzetni za plesen, nesnaga pa se lahko nalaga na težko dostopnih mestih, kjer je niti ne opazimo, a je zagotovo prisotna in lahko povzroča težave. To težavo lahko uspešno odpravite s pripomočki iz domače shrambe, natančneje s sodo bikarbono. Dve veliki žlici sode bikarbone natresite v predalček za pralni prašek in zaženite pralni cikel. Soda bikarbona je odlična za čiščenje in bo brez težav odstranila vso nesnago v vašem pralnem stroju.

Ste morda na svojih oblačilih, ko ste jih vzeli iz pralnega stroja, opazili rjaste madeže, ki jih prej ni bilo? Težava je verjetno tem, da je pralni stroj, natančneje njegov boben, zaradi vlage začel rjaveti. Tudi pri tem problemu vam ni treba posegati po dragih čistilih, ki lahko poškodujejo vaša oblačila. Povsem preprosto si lahko pomagate z limono. Medtem ko ste umazan pralni stroj lahko uspešno očistili s sodo bikarbono, proti rjavenju bobna pomaga limonin sok. En kozarec limoninega soka (približno 2 decilitra) nalijte v boben in zaženite kratek pralni cikel na visoki temperaturi. Rja bo izginila.

Pralni stroji so naprave, ki so zaradi zaposlenega vsakdanjika dandanes nujno potrebne, saj nimamo več časa, da bi oblačila prali na roke, niti nam to ni več v interesu, poleg tega pa vsak dan potrebujemo sveža oblačila, ki so nam na voljo prav zaradi napredka v tehnologiji. Pralni stroji se po kakovosti med seboj močno razlikujejo, zato dobro premislite, katerega boste izbrali. Če želite kvaliteto in pravočasno dostavo, ki je nad 20 evrov celo brezplačna, izberite spletno trgovino MojPaket.si.

Napišite komentar...