Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Škropilnice za vrt.

Škropilnice za vrt.

Ali ste še zmeraj brez škropilnice? 

Če boste želeli imeti čudovit vrt, ki ga ne bodo kar naprej napadali žužki, brez škropilnice pač ne bo šlo. Pridite zatorej v spletno trgovino MojPaket in si izberite svojo škropilnico, s katero boste z vaših rastlin pregnali vse škodljivce.

Škropilnica je naprava, ki vam bo pomagala na vaše drage rastlinice nanesti zaščitna sredstva, ki jih bodo obvarovala pred škodljivci in boleznimi. Uporabimo jo tako, da v posodo nalijemo škropivo, ki ga nato poškropim po rastlinah. Zaščitno sredstvo se običajno nanaša v obliki tekočine, zato ga je potrebno razredčiti z vodo, da ga lahko uporabimo v škropilnici.

Ponudba škropilnic v spletni trgovini MojPaket je zares pestra, tako da boste pri nas zagotovo našli kaj po svojem okusu. Naprave, ki jih ponujamo, so produkt proizvajalcev, ki so v tem trenutku med najbolj kakovostnimi na trgu – Solo, Ramda, Mistral in tako dalje.

Škropilnice bodo tako poskrbele, da bo vaš vrt čudovit, obstaja pa nekaj stvari, ki jih škropilnica nikakor ne bo prenesla.

Česa torej s škropilnico, pa naj bo nahrbtna škropilnica ali katere koli druge vrste, ne smete početi?

- svoje naprave nikakor ne puščajte v rokah mladoletnih oseb brez vašega nadzora. Osebe, mlajše od 18 let naj s škropilnico rokujejo samo pod vašim nadzorom in samo v primeru, da jih učite ravnati z njo

- pripravljenega škropiva ne smete nikoli puščati v škropilnici več kot en dan, temveč ga morate porabiti v čim krajšem času po pripravi

- v škropilnici ne smete prenašati drugih tekočin kot tiste, za katere je škropilnica namenjena, torej pesticide, herbicide in podobno

- škropilnice ne smete uporabljati, ne da podrobno preberete navodila za uporabo

- naprave nikoli ne usmerjajte proti drugim ljudem ali živalim

- nikoli je ne uporabljajte v prisotnosti drugih ljudi ali živali, saj lahko pride do neprijetnih nesreč

- nikoli ne škropite v zaprtih prostorih, kjer bi lahko prišlo do vdihavanja škropiv, saj ta lahko dražijo dihala

- naprave ne puščajte na zmrzali

- naprave nikoli ne puščajte v bližini odprtega ognja

Vaša škropilnica torej potrebuje posebno nego, da vam bo pravilno služila pri nanašanju zaščitnih sredstev na vaše rastline. Pravilno vzdrževanje, ki vam ne bo vzelo več kot nekaj ur na leto, bo pripomoglo k temu, da vam bo naprava služila še dolga leta in da bodo vaše rastline zaščitene pred vsemi neprijetnostmi, ki jih lahko doletijo in ki jih fitofarmacevtska sredstva, ki jih nanje nanašate s svojo škropilnico. Pravilna skrb za škropilnico vam bo prihranila kar nekaj denarja, saj vam vaše naprave ne bo potrebno voziti k serviserjem, ki bodo za popravilo zahtevali kar lepo vsoto denarja, poleg tega pa takšni servisi ponavadi trajajo kar dolgo, vi pa s tem izgubljate na času, ko bi lahko v svojem vrtu preprečevali škodljivce, plevel in najrazličnejše bolezni, ki lahko prizadanejo vaš pridelek.

Škropilnice za vrt

Redno vzdrževanje vaše naprave vključuje:

- Pregledovanje filtrov tlačnih vodov, sesalnih vodov in šob na vaši škropilnici, da bi ugotovili, ali so se na omenjenih delih nabrale kakšne nečistoče. V primeru, da so se, napravo očistite z vodo, uporaba čistilnih sredstev pa ni priporočljiva.

- Prav tako po vsaki uporabi preglejte vse cevi na škropilnici, saj lahko zaradi poškodbe na cevi vaša naprava začne puščati, škropivo pa iztekati ven. S tem boste izgubili mnogo škropiva, poleg tega pa razpoka v cevi poveča možnost, da škropivo pride v stik z očmi, dihali ali drugimi občutljivimi predeli na vašem telesu, to pa lahko povzroči draženje. Če torej ugotovite, da je cev počena ali opazite na njej kakršne koli druge poškodbe, jo nemudoma zamenjajte.

- Kot vsaka naprava, ki vsebuje motor, tudi motorna škropilnica za nemoteno delovanje potrebuje olje. Stanje olja v škropilnici imejte vedno pod nadzorom in olje redno menjajte. Časovno obdobje, v katerem boste v vaši škropilnici menjali olje, in navodila za to, najdete v navodilih za uporabo škropilnice.

- Bodite pozorni na delovanje šob na škropilnici. Če opazite, da sta šoba ali ustnik šobe poškodobavana ali zamašena, jih čim hitreje zamenjajte ali pa jih očistite s krtačko, namenjeno posebej čiščenju šob

- Pred začetkom sezone škropljenja obvezno naravnajte regulator tlaka in pretoka, isto pa storite tudi ob vsaki menjavi šob

- Redno mažite dele pri škropilnici, ki potrebujejo mazanje, na primer kardansko gred, vrtljive spoje škropilnega drogovja in nihalno obeso

- Če ima vaša naprava elektronske senzorje, ki nadzorujejo pretok škropila skozi šobe, jih očistite, če je to potrebno, in jih umerite, pri tem pa dosledno upoštevajte navodila za uporabo

- Vsaj enkrat na leto nujno preglejte membrane in ventile črpalke, če so se na njej pojavile kakršne koli poškodbe ali nepravilnosti ali je material tako ali drugače videti dotrajan. V tem primeru nikar ne čakajte, da material dokončno odpove, ampak jih zamenjajte, da preprečite morebitno katastrofo.

Nahrbtna škropilnica je zelo priročna, saj imate za delo z njo pravzaprav popolnoma proste roke. Ni vam namreč treba držati posode, saj si jo preprosto nadenete na hrbet kot nahrbtnik. Naramnice lahko z enim samim dotikom ali potegom preprosto skrajšate ali podaljšate, tako da vam ni treba skrbeti, da bi vam naprava med škropljenjem zlezla s hrbta.

Naše škropilnice imajo posode različnih velikosti, tako da si lahko svojo izberete glede na velikost vašega vrta, poleg škropilnic pa vam v spletni trgovini MojPaket ponujamo tudi druge podobne izdelke, na primer prašilnike, ki so lahko in enostavni za uporabo ter nujen pripomoček za uspešno vrtnarjenje na kateri koli površini.

Naprave in pripomočki za vrtnarjenje, ki vam jih ponujamo, so trenutno v akciji – izdelki so znižani vse od pet pa tja do 12 odstotkov, tako da je ravno zdaj pravi čas, da začnete kazati zanimanje za vrtnarjenje. Opremite se in si zagotovite, da bo ravno vaš vrt med vsemi najlepši in najbolj rodoviten.

Kakršno koli škropilnico potrebujete za zaščito vašega vrta in rastlin na njem, pa naj bo to motorna škropilnica ali pa morda kateri od drugih pripomočkov za vrtnarjenje, v spletni trgovini MojPaket boste zagotovo dobili nekaj, kar vam bo pomagalo do lepo negovanih gredic. Obiščite nas, oglejte si našo ponudbo in se prepričajte, da smo najboljši ponudnik na področju vrtnarjenja.

 

Napišite komentar...