Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Sušilni stroji.

Sušilni stroji.

Kupujete sušilni stroj? Imamo rešitev za vas ...

Prvo vprašanje, ki se vam je verjetno zastavilo, ko ste začeli razmišljati o nakupu sušilnega stroja, je bilo: “Ali to sploh potrebujem?” Odgovor je odločen in neizpodbiten “Da!” Vaše perilo sicer lahko sušite tudi zunaj, na soncu ali pa v stanovanju, vendar pa ima tak način sušenja kar nekaj slabosti:

- zunaj lahko svoje perilo sušite le poleti, ko je zrak suh in topel in je zunaj sončno

- če zunaj dežuje ali piha, morate perilo sušiti v stanovanju, kjer predstavlja oviro, kamorkoli ga postavite, razen, če je vaše stanovanje res ogromno

- perilo, ki se suši na soncu, hitreje obledi in ga je potrebno po sušenju še zlikati

- v primeru vetra se zna zgoditi, da boste svoje perilo iskali po vsem mestu

S sušilnim strojem bodo vse te tegobe ob sušenju perila postale preteklost!

V spletni trgovini MojPaket lahko dobite sušilne stroje vrhunskih znamk, dobra primera vrhunske kvalitete sta sušilni stroj proizvajalca Gorenje ali sušilni stroj znamke Indesit. Ti dve znamki sta po kakovosti svojih izdelkov v samem vrhu in že ime samo zagotavlja kvaliteto, seveda pa so tukaj še mnogi drugi ...

Energijski razred A za prihranke pri elektriki

Tudi stroji za sušenje perila, tako, kot je to danes v navadi za gospodinjske aparate, spadajo v različne energijske razrede. V spletni trgovini MojPaket svojim strankam ponujamo le sušilne stroje, ki spadajo v najvišje energijske razrede, kakršen je energijski razred A - to namreč pomeni, da je sušilni stroj med najbolj varčnimi, kar pomeni, da bo kupec z uporabo takšnega sušilnega stroja prihranil ogromno energije, s tem pa bo pozitivno vplival na svojo denarnico in, kar je še pomembnejše, na okolje, v katerem živimo.

Sušilni stroji - medo

Odzračevalni ali kondenzacijski?

Sušilni stroji, ki so danes v prodaji, se delijo na odzračevalne in kondenzacijske sušilne stroje. Da odzračevalni sušilni stroji delujejo, kot je treba, jim je potrebno zagotoviti način za odzračevanje pare, ki se nabira med sušenjem, medtem ko kondenzacijski sušilni stroji od vas ne zahtevajo nikakršnega dodatnega dela – sušilni stroj enostavno priklopite na elektriko in že lahko z njim posušite svoje perilo, ko pa se v za to namenjeni posodi nabere dovolj vlage, jo enostavno izpraznite. Vsota, ki jo boste morali odšteti za kondenzacijski sušilni stroj, je tako temu primerno tudi za nekaj evrov višja kot ob nakupu odzračevalnega sušilnega stroja.

Česa si pri svojem sušilnem stroju najbolj želite?

Ob odločanju za nakup sušilnega stroja morate dobro premisliti, kakšna naprava bi vam najbolj ustrezala.

Imate veliko družino ali perete perilo zgolj za eno ali dve osebi? V tem primeru se vam ne splača zapravljati denarja za sušilne stroje z velikimi kapacitetami, saj so ti namenjeni sušenju večjih količin perila in so tako seveda dražji od manjših sušilnih strojev. Če je velik del vaše garderobe sestavljen iz oblačil, izdelanih iz občutljivih materialov, se vam splača investirati v sušilni stroj, ki ima priloženo še košaro, namenjeno prav občutljivim tkaninam – v košari se oblačila sicer posušijo, vendar se ne vrtijo po sušilnem stroju, saj bi to lahko povzročilo poškodbe na vlaknih.

Tudi mesto, kjer se v stroj nalagajo oblačila, se od sušilnega stroja do sušilnega stroja razlikuje. Nekateri imajo odprtino za polnjenje zgoraj – takšni imajo običajno manjše kapacitete, so pa primerni za tiste, ki se težko sklonijo -, spet drugi pa se polnijo od spredaj. Ti so, v kombinaciji s pralnim strojem, ki se prav tako polni od spredaj, še posebej primerni za lastnike oziroma najemnike majhnih domov, ki ne morejo veliko prostora nameniti pralnemu in sušilnemu stroju. Sušilni in pralni stroj, ki se polnita od spredaj, lahko postavite enega vrh drugega in tako boste privarčevali kar precej prostora.

Naredite si dišeče krpice

Ste že slišali za dišeče krpice za sušilni stroj? Te se uporabljajo namesto mehčalca in perilo zmehčajo ter odstranijo statično elektriko, ki se med sušilnim ciklom nakopiči v oblačilih.

Krpico enostavno vržete v sušilni stroj skupaj s perilom in iz nje se bo sprostil mehčalec, zaradi katerega bo vaše perilo mehko in dišeče. Vendar te krpice, ki jih morate seveda kupovati kar naprej, saj so le za enkratno uporabo, predstavljajo kar precejšen strošek za povprečno gospodinjstvo. K sreči obstaja cenejša alternativa, ki bo prav tako naredila vaše perilo mehko in lepo dišeče. Potrebujete pa le volno.

Volna, ki jo boste uporabili za izdelavo kroglic za v sušilni stroj, mora biti sto odstotna, saj sicer postopek izdelave ne bo deloval. Volno tesno zvijte v kroglo, konec pa vpletite tako, da ne bo več viden. Vse krogle potisnite v eno izmed “nog” najlonskih nogavic, med seboj pa jih ločite tako, da na nogavici naredite vozel ali pa jo zavežete z ostankom volne.

Sušilni stroj - klupe

Krogle, zavezane v nogavico, vrzite v pralni stroj in dodajte še nekaj kosov oblačil. Vse skupaj operite v vroči vodi, nato pa vse posušite v sušilnem stroju, nastavljenem na najvišjo možno temperaturo. Celoten postopek ponovite še dvakrat ali trikrat. Opazili boste, da so se volnena vlakna v kroglicah sprijela in da ne morete več razločiti, kje poteka nit. Ko so kroglice končane, jih ne uporabljajte več v pralnem stroju, temveč jih skupaj z oblačili vsakokrat vrzite le v stroj za sušenje.

Kroglice bodo iz oblačil uspešno “posrkale” vlago, kar pomeni, da bo vaš stroj oblačila sušil bistveno manj časa, poleg tega pa vaše perilo po končanem postopku sušenja ne bo sprijeto zaradi statične elektrike, temveč bo zaradi kroglic puhasto in mehko. Če želite da oblačila po sušenju v stroju lepše dišijo, na kroglico pred vsakim sušenjem kanite nekaj kapljic vašega najljubšega eteričnega olja. Za najboljši učinek boste za eno sušenje potrebovali približno šest kroglic, lahko pa jih, seveda, uporabljate znova in znova.

Stroji za sušenje perila so torej ključnega pomena, če želite imeti vsak dan nositi sveže in dišeče perilo, poleg tega pa vam pomagajo prihraniti celo dolge ure, ki bi jih sicer namenili likanju. Najboljši stroj za sušenje, kar ga boste kdaj kupili, vas čaka v spletni trgovini MojPaket. Ne pustite ga čakati, oglejte si ponudbo in si svojo napravo naročite že danes!

Napišite komentar...