Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Gospodinjski aparati.

Gospodinjski aparati.

TOP 5 mali gospodinjski aparati – kateri so?

Razvoj tehnologije je vse skupaj pripeljal tako daleč, da mnoge stvari, ki so se nekoč opravljale ročno, danes opravljajo mali gospodinjski aparati. Če bolje pomislite, jih sigurno imate tudi vi kar nekaj doma – kateri so to?

Med tistimi, ki jih premore skoraj vsako gospodinjstvo so sigurno različni sesalci, likalniki, mikrovalovne pečice in mnogo tega drugega.

Če kaj od tega nimate in vas zanima, kaj imajo morda pri sosedu v kuhinji, potem berite naprej – zapisali smo, kateri so TOP 5 mali gospodinjski aparati, ki se v Sloveniji uporabljajo.

#1: Navadne metle so nadomestili sesalci

Če je nekoč za vsako gospodinjstvo veljalo, da je del obvezne opreme vsaj ena metla, potem je danes tako, da obvezno potrebujete kakšen sesalec.

Ker se tehnologija razvija, ljudje pa imajo vse manj časa in so vse bolj zahtevni, so se tudi sesalci razvili na različnih področjih – poznamo klasične sesalce, robotske sesalce, majhne in priročne ročne sesalce – vsa ta raznolikost pa je tukaj le z enim namenom – narediti vaše domače okolje čim bolj čisto.

Če torej želite temeljito pobrati vso ali vsaj večino nesnage iz vaših tal in imate za to dovolj volje in časa, potem so za vas primerni klasični sesalci, v kolikor pa želite biti malce bolj sproščeni in se želite izogniti temu opravilu, pa boste potrebovali kakšen robotski sesalec. Nastavite ga, napolnite ga, sprožite ga in lahko zapustite vaš dom, on bo pa vse potrebno delo naredil za vas – super, mar ne?

Seveda so tukaj še majhni ročni sesalci, ki jih ljudje v Sloveniji izjemno pogosto uporabljajo – primerni so za hitro sesanje manjših površin, ko se kaj razsipa, prevrže, razbije, skratka, so izjemno dobrodošli v vsakem domu, kjer je prisotno »življenje« in dogajanje!

#2: Palični mešalniki so olajšali delo mnogim gospodinjam

Mali gospodinjski aparati - palični mešalnik

Če so sesalci tisti mali gospodinjski aparati, ki jih premore praktično vsako gospodinjstvo v Sloveniji, potem so palični mešalniki tisti del opreme, ki jih premore ali si jih pa potihoma želi prav vsaka gospodinja oz. kuhar. Tudi vi?

Ste se kdaj vprašali, kakšne vse naloge so sposobni premagati palični mešalniki? Mnoge!

Z njimi lahko pripravljate odlične juhe – skuhajte zelenjavo, dodajte dodatke po želji in na koncu vse skupaj »zmiksajte« s paličnim mešalnikom. Prav tako lahko z njimi mešate razne »smutije«, ki so v zadnjih letih tako popularni – narežete sadje in zelenjavo, dodate kakšen jogurt ali domač jabolčni sok, vstavite palični mešalnik, da naredi svojo nalogo in v kratkem času imate pred sabo izjemno zdrav obrok!

Seveda so palični mešalniki primerni tudi za mnoge druge naloge v kuhinji …

Če ste torej gospodinja ali pa kakšen nadobuden kuhar v domači kuhinji, potem je to mali gospodinjski aparat, ki spada v kategorijo »morate ga imeti«.

#3: Likalniki za takrat, ko se odpravljate v svet

Seveda se vaše življenje ne vrti samo okrog vašega doma in se lahko sesalec, palični mešalnik in tudi kaj drugega kdaj postavi v kot, ter si privoščite kakšen odhod »na lepo«.

Ampak, pozor – ko se odpravljate na zabavo, v službo ali pa samo na piknik, je vedno potrebno biti primerno urejen – da bi to lahko bili, pa poskrbijo likalniki.

Če so naše stare mame včasih likale s kovinskimi likalniki, potem je danes vse drugače – kovina je prešla v plastiko, oglje se je zamenjalo z vodo in likanjem na paro.

Takšni likalniki danes omogočajo, da lahko z njimi likate praktično vse vrste tkanin, ob tem so jim pa v izjemno pomoč različni programi in nastavitve na njih.

Vsekakor je tukaj še velik pomik v teži samih naprav – če so naše stare mame včasih potrebovale tri dni za regeneracijo po enem dnevu likanja, potem je danes popolnoma drugače – likalniki danes dosegajo težo le kakšnega kilograma, kar pomeni, da je likanje z njimi pravi užitek, posledično pa ste na vsakem dogodku, ki se ga boste udeležili izjemno lepo urejeno in spočiti, ter primerni za zabavo.

Mali gospodinjski aparati - likalniki

#4: Naj vas grelniki vode razvajajo

Ko se zabava enkrat zaključi, se vsak od nas vrne v svoj dom – sej veste kako pravijo – povsod je lepo, a doma je najlepše!

Ne glede na to, kako se je zabava ali druženje končalo, se vsake toliko prileže v domačem naslonjaču, ob svojih najdražjih ali s prijatelji popiti kakšno kavo, čaj ali kaj drugega, vročega!

In če smo že pri tem, potem so nam tukaj lahko v izjemno pomoč mali gospodinjski aparati, kot so na primer grelniki vode!

Tudi grelniki vode so danes z razvojem že tako napredovali, da imajo vgrajene mnoge tehnologije, na primer pred povretjem in pregrevanjem, kar jim omogoča varnejšo uporabo in prav tako tudi daljšo življenjsko dobo aparata.

Prav tako so tukaj še razni sistemi za lažje čiščenje, za odstranjevanje vodnega kamna in podobno – vse to je grelnike vode pripeljalo tako daleč, da jih ljudje na veliko uporabljajo doma, na svojih vikendih, ali pa tudi na delovnih mestih, kjer nimajo na razpolago kuhinj – kava in čaj v službi sta vedno dobrodošla, če le imate čas in dovoljenje šefov za to!

#5: Hiter način življenja in mikrovalovne pečice

Če so sesalci šli korak naprej in imamo danes robotske, likalniki naprej in imamo danes parne, potem se je tudi na področju kuhanja moralo nekaj spremeniti in razvoj sveta nam je prinesel mikrovalovne pečice – nekateri sicer trdijo, da niso najbolj zdrave, ampak so pa vsekakor priročne!

Zaradi svoje enostavne uporabe, spadajo mikrovalovne pečice med tiste gospodinjske aparate, kateri so med najbolj razširjenimi v Sloveniji – ljudje jih uporabljajo doma, na delovnih mestih, ter marsikje drugje!

Z njimi lahko kuhate, z njimi lahko pogrevate, odtajate, z njimi lahko delate »čuda«.

Če ste tudi vi podvrženi hitrem tempu življenja ali pa le želite tu in tam na enostaven način priti do kakšnega okusnega obroka, potem so mikrovalovne pečice idealne za vas!

Mali gospodinjski aparati - mikrovalovna pečica

Kateri mali gospodinjski aparati so pa pri vas doma?

Tako, naredili smo kratek pregled tistih malih gospodinjskih aparatov, ki se v Sloveniji uvrščajo med TOP 5 – torej tistih, ki jih ljudje najbolj pogosto ali najraje uporabljajo.

Seveda so tukaj še mnogi drugi, ki lahko polepšajo vaš dan, naredijo kakšen kvaliteten in zdrav obrok, ali pa vam le pomagajo do čistega doma!

Kateri so tisti, ki jih vi uporabljate? Kateri so tisti, ki jim vi zaupate? So to razni sesalci? Morda opekači kruha? Ali kaj popolnoma tretjega?

Vsakemu svoje in vsak po svoje pravijo – naredite si življenje takšno, da vam bo udobno, da vam bo v njem ostalo čim več prostega časa in da boste lahko v njem čim več uživali, se družili s prijatelji in se preprosto imeli lepo! Za vse ostalo je tukaj »MojPaket«.

Napišite komentar...