Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Trudi Baby Care.

Trudi Baby Care.

Trudi Baby Care kozmetika – najboljše za dojenčka

Koža dojenčka ali majhnega otroka je, kot ste verjetno že vedeli, mnogo bolj občutljiva od kože, ki jo imajo odrasle osebe. Ravno zaradi svoje občutljivosti je dojenčkova koža še posebej dovzetna za vse škodljive vplive iz okolja in je zato nujno potrebno, da ji posvetimo prav posebno pozornost. Tako kot svojo kožo verjetno tudi otrokovo negujete s prav temu namenjeno kozmetiko, vendar pozor – sestavine kozmetike, ki jo uporabljate za nego vašega dojenčka, nikakor ne smejo biti enake tistim v izdelkih, ki jih uporabljate zase. Sestavine v kozmetiki za dojenčke naj bodo čim bolj naravne in še posebej hranilne.

Na trgu je dandanes mnogo izdelkov, ki so sicer oglaševani kot izdelki za občutljivo otroško kožo, vendar vseeno vsebujejo nekatere sestavine, ki kožo bolj dražijo kot pomirjajo. Raje se odločite za otroško kozmetiko Trudi Baby Care, ki je izdelana iz naravnih sestavin in zato najbolj prijazna do otroške kože.

Zakaj je otroška koža tako občutljiva?

Tako pri otrocih kot pri odraslih osebah je koža absolutno največji organ na celem telesu. Koža nas, torej našo notranjost, naše mišice in naše notranje organe ščiti pred škodljivimi vplivi iz okolja. Ti vplivi so lahko vse od vročine do mraza do onesnaženja, ki je danes v zraku prisotno v čedalje večjih količinah. Zaščita pa ni edina naloga, ki jo ima koža. Z njo je povezan eden naših najpomembnejših čutov, s katerimi zaznavamo svet – to je tip.

Zaradi izrednega pomena, ki ga ima naša koža, je že pri odraslih osebah, pri majhnih otrocih pa še posebej izredno pomembno, da z njo lepo ravnamo. To pomeni, da moramo biti zelo pozorni, kakšne kozmetične produkte dajemo na našo kožo.

Koža odraslega človeka je, logično, dlje časa izpostavljena zunanjim vplivom kot otroška koža, zato je imela v letih svojega obstoja dovolj časa, da se prilagodi na življenje v zunanjem svetu. Otroška koža še ni imela te priložnosti, zato ima seveda kar nekaj lastnosti, po katerih se močno razlikuje od kože odraslega človeka in ki jo delajo še posebej občutljivo in nagnjeno k težavam.

Največjo razliko predstavlja debelina kože. Koža odraslega človeka je na svojih najdebelejših mestih debela tudi do pol centimetra, medtem ko je debelina kože pri dojenčku le slaba petina debeline kože odraslega človeka. Dojenčkova koža je zato še toliko bolj nagnjena k najrazličnejšim poškodbam in moramo nanjo še posebej dobro paziti. Prav tako koža pri dojenčku še nima aktivnih žlez lojnic in znojnic.

Trudi baby care kozmetika - ponudba

Koža na dojenčkovem telesu v sebi zelo težko zadržuje potrebno količino tekočine in je zelo propustna, zato se lažje izsuši. Prav tako pa zaradi njene propustnosti skozi kožo lahko v telo vstopajo bakterije in klice, ki lahko povzročijo različne okužbe.

Koža odrasle osebe ima običajno izgrajen zaščitni kislinski plašč, ki jo ščiti pred okužbo z bakterijami in pred glivičnimi okužbami. Dojenčki na svoji koži še nimajo tega zaščitnega plašča, zato lažje pride do tovrstnih okužb.

Še eden izmed krivcev – gotovo največji in najočitnejši – zakaj je dojenčkova koža tako občutljiva, še posebej na ritki, so seveda plenice. Plenice so namenjene temu, da zadržijo telesne tekočine, ki jih otrok izloča. To je sicer s higienskega vidika odlično, saj pomeni, da izločki ostanejo na enem mestu in jih posledično tudi mnogo lažje očistimo, vendar lahko prav ta neprepustnost plenic spričo občutljivosti otroške kože predstavlja problem. Plenice namreč ob otrokovi koži zadržijo velike količine vlage, v kateri pa se nahaja tudi ogromno število bakterij. Ker le v nekaterih vrstah plenic otrokova koža zares diha, se zato ob koži ustvarja toplo, vlažno okolje, polno bakterij, ki je idealno za razvoj okužbe. V takšnih pogojih pogosto pride do pleničnega izpuščaja.

Plenični izpuščaj

Plenični izpuščaj, drugače imenovan tudi plenični dermatitis, je mnogokrat neboleče, a vseeno neprijetno vnetje kože, ki se najpogosteje pojavi pri otrocih, mlajših od treh let. Ni ga težko opaziti – na koži pod plenico se namreč pojavi rdečica, koža je razdražena, otroku pa bo na dotik neprijetno. Vnetje povzroči plenica, ki drgne vlažno dojenčkovo kožo.

V večini primerov lahko plenični izpuščaj v zgolj nekaj dneh sicer odpravite s pravilno nego z vodo in nežnimi, naravnimi kozmetičnimi pripomočki, kakršne ponuja kozmetika Trudi Baby Care, obstajajo pa tudi primeri, v katerih morate nujno obiskati zdravnika.

To morate storiti:

- če izpuščaj ne izgine v enem tednu ali pa se še poslabša,
- če se je izpuščaj razširil tudi na druge dele telesa,
- če izpuščaj spremljajo tudi drugi znaki bolezni (driska, vročina ...),
- če se poleg izpuščaja na koži pojavijo tudi mehurčki ali razjede.

Trudi baby care kozmetika - plenice

Kako negujemo dojenčkovo kožo?

Dojenčkova koža je prav zaradi tega, ker je tako tanka in propustna, občutljiva na večino kozmetičnih izdelkov, s katerimi lahko svoje telo negujejo odrasli. Izdelki za dojenčke ne smejo vsebovati agresivnih sestavin, kakršne so najrazličnejše dišave. Te v izdelkih za dojenčke niso samo nepotrebne, temveč so celo škodljive. Izdelki, s katerim umivate kožo vašega dojenčka, naj bodo zato čim bolj naravni ter naj ne vsebujejo barvil, dišav in konzervansov.

Reakcijo lahko pri dojenčku povzročijo razna mila, zato jih uporabljajte le poredko, pa tudi, ko jih, naj bodo naravna in nežna. Dojenčkovo kožo po umivanju zaščitite s kremo, ki bo kožo pomirila in nahranila.

Zakaj je kozmetika Trudi Baby Care tako posebna?

Razlogov, zakaj se odločiti za nakup kozmetike Trudi Baby Care, je ogromno. Najpomembnejši je ta, da je Trudi Baby Care kozmetika izdelana iz naravnih sestavin, kot so čebelji vosek, propolis in med. V kozmetiko so vključeni zaradi pozitivnega učinka, ki ga imajo na občutljivo dojenčkovo kožo.

Trudi baby care kozmetika - krema

Kaj vsebuje Trudi Baby Care kozmetika?

Sestavine Trudi Baby Care kozmetike so naravne, kožo nahranijo in jo navlažijo.  

- cvetni nektar: kožo izjemno dobro nahrani in jo obnavlja, tako da se ne bo vnela in postala razdražena,
- eterična olja aromatičnih rastlin: otrok se bo ob uporabi Trudi Baby Care izdelkov, ki vsebujejo eterična olja aromatičnih rastlin, lažje pomiril in prespal celo noč,
- med iz alpskega cvetja: blaži in pomirjujoče deluje na otrokovo kožo,
- glicerin: deluje tako, da kožo navlaži in jo zaščiti pred tem, da bi iz nje izhlapevala dragocena voda, kar bi jo izsušilo.

V življenju obstajajo določene stvari, pri katerih se morate vedno odločiti za najboljšo kakovost. Nega občutljive otroške kože je zagotovo ena od teh stvari. Za svojega otroka izberite le najboljše – izberite Trudi Baby Care kozmetiko.

Napišite komentar...