Zapri
banner
(0) izdelkov
V nakupovalni košarici nimate izdelkov
Filters
Preferences
Iskanje

Živite zdravo in recite ne boleznim

Živite zdravo in recite ne boleznim

Zdrave navade so ena izmed najboljših naložb, ki jih lahko posameznik stori za svoje zdravje.

Kljub temu, da dandanes že vsakdo pozna, kako zdrav življenjski slog izgleda, se zanj še vedno ne odločijo prav vsi. Hitro življenje, službene in družinske obveznosti vam onemogočajo, da bi vsak dan kuhali domače in naravne jedi ter si vzeli vsaj pol ure za športne aktivnosti. Tako se lahko kaj kmalu soočate s pojavom pretesnih hlač, kar vas še dodatno bremeni in povzroča dodaten stres in nezadovoljstvo. Vam je to kaj znano?

Odločite se za spremembo. Za dolgoročne spremembe vam ni potrebno vsega spremeniti na enkrat – stopajte korak za korakom, pa boste nedvomno prispeli do cilja, pa čeprav vam bo to vzelo nekoliko več časa.

V spletni trgovini Moj Paket smo v ponudbo vključili različne izdelke, ki vam bodo omogočili lažje doseganje zastavljenih ciljev, pa naj gre to za splošno izboljšanje zdravja, krepitev imunskega sistema ali hujšanje.

Tako boste na enem mestu našli prav vse, kar bi lahko potrebovali za hujšanje (pas za hujšanje, različna oblačila za hujšanje itd.), celjenje ran, merjenje krvnega pritiska, merjenje telesne temperature, filtre za vodo, vlažilnike zraka, masažni aparat ter najrazličnejša prehranska dopolnila.

Poskrbite za sprostitev in umirjanje po napornem dnevu

Življenje danes poteka hitro, soočamo se z veliko obveznostmi, posledično pa smo pogosto pod stresom. Kljub temu, da je slednji del vsakdanjika, ki ga moramo hočeš nočeš sprejeti, je sproščanje zelo pomembno.

Obstaja mnogo tehnik za sproščanje stresa. Slednje vključujejo prijetne športne aktivnosti, kopanje v kadi ali jacuzziju, savnanje, počivanje itd. Nikar pa ne pozabimo na moč masaže. Slednja bo poskrbela za sproščanje bolečih mišic po vsem telesu, hkrati pa poskrbela za umiritev duha in misli. Pomaga lahko pri najrazličnejših težavah, kot so tesnoba, depresija, slab spanec ali glavoboli, močno pa je v pomoč tudi pri okrevanju po poškodbah ali zlomih.

Ker si vsak dan najverjetneje ne boste privoščili profesionalne masaže, vam lahko življenje močno olajša masažni aparat. Tako se boste lahko zmasirali kar sami, v udobju lastnega domovanja.

Izberete lahko masažni aparat v obliki blazine za vrat, v katerega preprosto vstavite baterije, vrat pa naslonite nanj. Po želji pa lahko izberete tudi kakšne druge vrste masažni aparat, ki bo bolj ustrezal vašim željam ter potrebam. Eden izmed takšnih je aparat z infra toploto, ki ima dokazano blagodejen vpliv na človeško počutje. Infrardeča svetloba prodre globlje v kožo ter tako stimulira proizvodnjo novih celic. Stimulira, pomiri ter sprošča mišice, zato je nepogrešljiv za vsakega športnika.

Prehranska dopolnila kot pomoč pri uravnoteženju vaše prehrane

Prehranska dopolnila so namenjena izboljšanju kakovosti vsakodnevne prehrane, saj zagotavljajo potrebne vitamine, minerale, antioksidante ter ostale sestavine, ki jih naše telo potrebuje za normalno delovanje.

Dobiti jih je mogoče v različnih oblikah, kot so kapsule, praški ali tablete. Seveda je, tako kot na vseh področjih, pri uživanju dodatkov potrebno premisliti, kakšne so vaše potrebe ter želje, hkrati pa ohraniti zmernost – včasih je manj več. Pred jemanjem dopolnil, pri katerih je količina ključnega pomena, se seveda posvetujte tudi s svojim osebnim zdravnikom ali farmacevtom.

Poznamo različne vrste prehranskih dodatkov, ki vam lahko pomagajo na različnih področjih. Nekatera so primerna za sproščanje stresa, druga za sproščanje mišic ter jasnejše mišljenje. Mnoga uravnavajo vsakodnevno prehrano ter skrbijo za višjo kakovost obrokov.

Če se vaša prehrana vsak dan sestoji iz hitrih obrokov, ki vsebujejo le prazne kalorije brez hranilne vrednosti, je tako zadnji čas, da pričnete uživati prehranska dopolnila. Priprava hranilnih obrokov je namreč zamudna, za to pa zanjo nimamo časa prav vedno. Takrat nam lahko pride prav tudi zaužitje beljakovinskega napitka. Prašek preprosto zmešamo s tekočino in že smo pripravili hranilen in okusen obrok. Seveda tega ne moremo početi prav vsak dan, saj dopolnila niso nadomestek za zdravo in uravnoteženo prehrano.

Zdravo življenje - prehranska dopolnila

Prehranska dopolnila vam lahko pomagajo pri soočanju z odvečnimi kilogrami

Zagotovo poznate rek, da je najenostavneje shujšati tako, da preprosto zaužijete manj.

Do neke mere to seveda drži, saj matematike enostavno ni mogoče pretentati. Vsaka hrana vsebuje kalorije, ki nam dajejo energijo. Shujšati je tako mogoče le, če porabimo več, kot smo v naše telo vnesli. Vendar pa po tej logiki lahko cel dan jemo tudi čokolado oz. si za kosilo privoščimo hamburger iz restavracije s hitro prehrano, prav vsak dan.

Tako bomo sicer shujšali, naše telo pa bo osiromašeno vitaminov ter ostalih življenjsko pomembnih hranil. Naš imunski sistem bo padel, počutili pa se bomo utrujeno ter nenaspano.

Kljub temu, da se od nezdrave hrane ne bomo zredili kar takoj, zaradi samih kalorij, ki jih vsebuje, pa ima slednja mnogo negativnih učinkov na naš organizem.

Hrana z veliko sladkorja in enostavnimi ogljikovimi hidrati naš krvni sladkor v trenutku zaužitja močno dvigne. Ponudi nam hiter impulz energije, kasneje pa strmoglav padec, ki našim možganom sporoči, da je spet potrebno jesti. Čeprav smo zaužili že več kot dovolj kalorij za ta dan, nam možgani ponovno signalizirajo, da si želijo obroka. Tako bomo najverjetneje ponovno posegli po hitro pripravljenem obroku, kmalu za tem pa iskali še dodatne prigrizke.

Nekatera prehranska dopolnila, kot so npr. beljakovinski praški ali praški za nadomestilo obroka, lahko pripomorejo tudi k lažji izgubi odvečnih kilogramov. So enostavni za pripravo, zato vas med časom priprave ne bo zamikalo, da bi zaužili kaj nezdravega. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin so nasitni, zato po njih ne boste lačni. Ne nazadnje pa so tudi hranilni, saj vašemu telesu nudijo prav vse, kar potrebuje. Ravno zato jih pogosto uporabljajo tudi profesionalni in rekreativni športniki, katerih potrebe po beljakovinah so izjemno visoke. Slednjih ne morejo (oz. zelo težko) zadovoljiti izključno po naravni poti.

K izgubi telesne teže lahko blagodejno pripomorejo tudi druga prehranska dopolnila, ki vam pomagajo pri zadovoljevanju vseh potreb po različnih hranilih, hkrati pa spodbujajo presnovo in skrbijo za normalno delovanje vašega metabolizma.

Zdravo življenje - beljakovine

Kdaj je jemanje prehranskih dopolnil še posebej smiselno?

O njihovem jemanju je smiselno premisliti, če vaše prehranjevanje ni redno in raznovrstno, oz. če pomembno skupino živil izpuščate, bodisi zaradi bolezni ali preprosto zaradi tega, ker jih ne marate. Tukaj lahko izpostavimo sadje in zelenjavo, saj hranil, ki jih vsebujeta ti dve skupini, v takšni količini le stežka najdemo v drugi hrani.

Prehranska dopolnila so smiselna odločitev tudi v primeru, da ste preživeli hud telesni ali psihični napor, oz. preboleli bolezen. Takrat je vaše telo izčrpano ter potrebuje veliko hranil, da ponovno okrepi imunski sistem. Jemanje dopolnil se priporoča tudi starostnikom, saj v visoki starosti presnovni sistem težje absorbira vse, kar je posameznik zaužil.

Kako se lotiti hujšanja, da bo uspešno?

Previsoka telesna teža ima mnogo škodljivih učinkov na naše zdravje, pogosto pa tudi na kakovost življenja, saj nam niža samozavest. Če tudi vam greni življenje, je čas za spremembe.

Največ boste zase storili s spremembo načina prehranjevanja. Slednja je za izgubo telesne teže skorajda nujna, saj boste le tako kilograme izgubili za zmeraj. Seveda je pomembna tudi redna športna aktivnost. Kadar zanjo nimate časa, pa si lahko pomagate tudi z drugimi pripomočki, ki nudijo hitre in dolgotrajne rezultate.

• Osebne tehtnice

Brez kvalitetne osebne tehtnice ne bo šlo, saj je napredek priporočljivo spremljati ter beležiti. Tako boste vedno na tekočem, zato ne boste nikoli v dvomih ali ste se morda zredili.

Elektronske tehtnice vam omogočajo tudi merjenje telesne sestave – deležev maščobe, vode, mišične mase ter kosti. Tako boste še bolj zanesljivo vedeli, koliko ste dejansko dosegli. Sam števec na tehtnici sicer ne laže, lahko pa nam poda napačno sliko. Če smo, na primer, veliko telovadili, je mogoče, da smo pridobili kakšen kilogram, v obliki mišic seveda. Tako je bolj smiselno opazovati celotno sliko – vključno z deležem maščobe in mišic.

• Oblačila za hujšanje in šport

Vsakodnevno življenje vam lahko močno olajšajo tudi hlače za hujšanje in odpravo celulita. Hlače za oblikovanje postave, ki hkrati spodbujajo hujšanje, so opremljene z mikrokapsulami, izdelane pa so iz pametnih vlaken. Tako pomagajo pri topljenju maščob in spodbujajo odstranjevanje celulita, hkrati pa vse držijo na svojem mestu skozi cel dan. Omogočajo odlično oprijemljivost in trajnost, zato so kot nalašč za športne aktivnosti. Poskrbijo tudi za mikro-masažo, s čimer spodbujajo medcelično izmenjavo in cirkulacijo krvi. Hlače za hujšanje predstavljajo odlično in funkcionalno darilo visoke kakovosti. Dobavljive so v vseh velikostih. Če torej potrebujete udobno oblačilo, ki bo hkrati poskrbelo tudi za topljenje maščobnih zalog, bodo hlače za hujšanje prava odločitev.

Kadar potrebujemo hitre rezultate, lahko pod ostalimi oblačili oblečemo tudi hlače za oblikovanje postave, ki bodo zgladile vse gubice ter optično zožile naš trebuh, boke in stegna. Hlače bodo v trenutku izoblikovale naše telo, mi pa bomo pripravljeni na odhod iz hiše – samozavestni ter zadovoljni s tem, kako oblačila stojijo na nas.

• Pas za hujšanje

Pred opravljanjem vsakodnevnih opravil si lahko nadenete tudi pas za hujšanje, ki spodbuja topljenje maščob ter izločanje znoja s predela bokov ter trebuha. Deluje na princip zviševanja temperature predela, kjer je nameščen, zato tam povzroča potenje. Prednost tovrstnega pasu je, da odpravlja maščobo na trebuhu – ravno slednja je najbolj nevarna ter zdravju škodljiva, hkrati pa se je tudi najtežje znebiti.

Pas za hujšanje ponuja tudi takojšnji učinek, saj vas vizualno zoži, hkrati pa nudi odlično oporo križu. Zato ga mnogi uporabljajo tudi med športnimi aktivnostmi, še posebej med dvigovanjem težkih uteži, kjer je hrbtenica močno obremenjena.

Zdravo življenje - dvigovanje uteži

Zdravje je na prvem mestu – izberite Moj Paket ter poskrbite zase

Spoznali smo, da je za zdravje potrebno aktivno poskrbeti – jesti zdravo, se gibati, sproščati duha in telo ter, kar je najpomembneje, vztrajati. Zdrave navade je namreč težko razviti, saj pogosto zahtevajo spremembo miselnosti. Če pa ste se na račun zdravja pripravljeni odpovedati nekaj stvarem, so lahko pozitivni učinki, ne glede na starost, spol ali fizično sposobnost, ogromni.

Z zdravim načinom življenja tako ne bomo imeli težav s težo. Izognili se bomo tudi pojavu težav, kot so diabetes, depresija, artritis, glavoboli, srčne bolezni in še bi lahko naštevali. Imeli bomo več energije, v svojem telesu pa se bomo počutili odlično. Hkrati se bomo zbujali naspani ter spočiti.

Odlična fizična forma se nedvomno odraža tudi na človeški psihi. Redna športna aktivnost namreč zvišuje izločanje hormona sreče, zato bomo pogosteje srečni in dobre volje.
S svojim videzom ne bomo več nezadovoljni, zato se bomo lahko posvetili drugim stvarem – tistim, ki so resnično pomembne. Naša samozavest bo visoka, na nas pa bodo drugače gledali tudi ostali. To, kar o sebi mislimo sami, se namreč odraža tudi na odnosu, ki ga gojimo z drugimi.

Odločite se za spremembo, saj zanjo nikoli ni prepozno. Spremenite način prehranjevanja, hkrati pa obiščite tudi našo spletno trgovino, ter se opremite z ustreznimi izdelki, ki vam bodo pomagali na vaši poti.

Napišite komentar...