Iskanje
Ne najdete odgovora?

FAQ

 • Osnove

  Vse potrebno, kar potrebujete, da lahko pričnete z uporabo dostavnega modula in za sodelovanje s Pošto Slovenije.

 • Delovanje

  Vse o delovanju dostavnega modula, kot recimo kako posodobiti lokacije prevzema, multiplicirati število paketov, ipd.

  • Katere dodatne lokacije prevzema pridobim z dostavnim modulom?

   Z namestitvijo dostavnega modula eShopProvider v vašo spletno trgovino, si bodo stranke na enostaven način preko modalnega okna lahko izbrale različne lokacije prevzema, kot so: prevzem v izbranem PS Paketomatu, paketniku Direct4.me, v poštni poslovalnici ter na bencinskem servisu.

  • Kako se posodabljajo lokacije za prevzem v dostavnem modulu?

   Za lastnike spletnih trgovin je zelo pomembno, da so podatki o lokacijah za prevzem vedno aktualni, saj se posodabljajo neposredno iz strežnikov Pošte Slovenije. Vaša spletna trgovina in portal za sprejem/oddajo pošiljk komunicirata s poštnimi strežniki preko API ključa, kar omogoča instantno posodabljanje lokacije in drugih informacij, ki so povezane s statusom pošiljke. Vse te pridobljene informacije so vidne ob vsakem naročilu. 

  • Ali dostavni modul omogoča tudi kakšne izvoze/uvoze s pomočjo CSV datoteke?

   CSV datoteko je sedaj zamenjal portal, ki olajša postopek tiskanja in pridobivanja podatkov iz vaših naročil. Osnovni namen (novega) dostavnega modula je, da preko API povezav vzpostavlja komunikacijo med spletno stranjo in portalom oddaj.mojpaket.si . Vaša naročila boste z enim klikom uvozili v portal, tam boste natisnili spremnico, hkrati pa se bodo podatki o sledenju samodejno vrnili v "backoffice" vaše spletne strani. 

  • Imam več paketov za eno naročilo - kako dobiti sprejemne številke za vse?

   Ko se prijavite v portal oddaj.mojpaket.si, boste pri oddaji prvega paketa opazili še oranžni gumb "Dodaj dodatni paket" (skrajno desno). Ta se pojavi, ko shranite prvi paket. Če boste imeli izbrano odkupnino za vaše naročilo, se bo ta plačala ob predaji prvega paketa, vsak naslednji pa bodo imel le spremnico, ki jo nalepite na paket. To možnost podpirata tako "midi" kot "maxi" paket. Vse spremne številke generiranih paketov se pojavijo tudi v bloku naročila na vaši spletni strani. 

 • Tehnične težave

  Težave, kot so prikaz Google Maps zemljevida, uvažanje Excel-a, omogočanje storitve, prikazu brezplačne dostave, ipd.